Makelaar meijer

Hoe maak ik een zentuin?

Geplaatst op

Veel mensen willen beter kunnen relaxen en wij raden je dan aan om zentuin in te richten. Maar hoe doe je dit? In deze blog leggen we het jou uit.

Een zentuin of minimalistische tuin

Tegenwoordig moet alles minimalistisch zijn, want dat is de mode. Je kunt een industriële tuin laten aanleggen, deze is minimalistisch en ziet er strak uit. Maar ben je wat spirituele aangelegd, dan is een Japanse zentuin wel iets voor jou. In deze tuin is het heel makkelijk om te relaxen. Zet een bankje neer, plaats een Japanse esdoorn, of zet er een watervalletje in. Ook Boeddhabeelden mogen gerust in de tuin gezet worden. Zo creëer je snel een sfeer waarin je je helemaal goed voelt.

In onze maatschappij is het is zeer lastig om te relaxen, alles is hectisch en er wordt veel van je gevraagd. Je zou ook kunnen zeggen: mensen doen het zichzelf aan, omdat ze verkeerde keuzes maken, deze zijn vaak materialistisch gemotiveerd en voor veel materialistische goederen moet je veel geld hebben en vaak lang en vaak daarvoor werken. Natuurlijk heb je een hele beweging die nu op gang gekomen is, waarin mensen bewust afstand doen van hun spullen en steeds minimaler gaan leven. Zo’n tuin past goed bij dit concept, want in de zentuin staat niet veel, maar wat er staat heeft wel een bijzonder krachtige uitwerking in het ontwerp.

Materialen die je daarvoor kunt gebruiken zijn: bamboe, beton, natuursteen en verschillende vijvertjes. Vergeet de karpers niet die in de vijver kunnen zwemmen. Zo krijg je een harmonisch geheel waar je van kan genieten. Supermooi!

Mediteren in je tuin

Een goeie ontspanningstechniek is de meditatie. In essentie gaat het toch erom je ademhaling te volgen en zo je gedachten eigenlijk een beetje los kan laten. Zo kun je ze voor je zien: jij bent de beschouwer van die gedachten. Op deze manier wordt het duidelijk dat jij niet je gedachten bent. Zo zijn ze meer handelbaar en word je er niet meer door meegesleept. Dit is ook wel iets wat we mindfulness noemen met een modewoord. Daar kun je op zich best heel wat aan hebben. Lees je er over in. In een zentuin wordt de sfeer gemaakt waarin je beter kan mediteren en inzicht kan krijgen over jezelf.Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden