Sta je op het punt je huis te verkopen? Er zijn meerdere manieren om je huis aan te bieden aan potentiële verkopers. Het begint in ieder geval met het gereed maken van je woning. Je wilt natuurlijk dat je woning op zijn best eruit ziet om de kopers volledig te overtuigen. We bespreken in deze blog de voorbereidingen dat je kunt gaan treffen. Samen met deze tips van de beste makelaar in Apeldoorn ben je gereed om je huis straks voor het beste bod te verkopen.

Maak je woning schoon

De eerste taak is het schoonmaken van je woning. Zo kan je de woning mooi op de foto’s zetten en maak je het huis zo aantrekkelijk mogelijk voor open dagen en bezoek van potentiële kopers. We hebben een aantal schoonmaaktips op een rijtje gezet:

  • Huur een opbergruimte waar je zoveel mogelijk spullen kwijt kunt. Hoe leger de ruimtes in je woning hoe groter en aantrekkelijker de woning lijkt.
  • Voer de standaard schoonmaak uit, zorg dat de vloer en muren netjes zijn. Het is aan te raden om je woning eventueel een nieuw laagje verf te geven, zo ziet de woning eruit als nieuw.
  • Minimaliseer zoveel mogelijk persoonlijke spullen zoals familiefoto’s aan de muren, etc. Het gaat erom dat nieuwe kopers zichzelf kunnen inbeelden hoe ze in de nieuwe woning kunnen leven.
  • Zorg dat de ruimte om je woning er ook goed uitziet. Denk hierbij aan de buitenruimtes zoals de tuin, schuur en balkon.
  • Voer alle nodige reparaties uit, denk hierbij aan een krakende deur, defecte kraan of lichtaansluiting. Een nieuwe koper moet niet het idee krijgen dat er nog veel kluswerk te verrichten is. Dit zal alleen maar ten koste gaan van de prijsbepaling en eventueel de algemene interesse in de woning.

Prijsbepaling

Je wilt natuurlijk je woning voor een zo hoog mogelijk bedrag verkopen. Er zijn meerdere factoren die invloed hebben op de prijsbepaling. Zo heeft het aantal potentiële kopers invloed en de staat van je woning. Het is aan te raden om na de grondige schoonmaak professionele foto’s en eventueel een video te maken van de woning. De eerste kennismaking gaat meestal via online en zo trek je de meeste mensen aan om langs te komen.

Schakel de makelaar in

Om een koper te vinden kun je het beste de makelaar inschakelen. Deze persoon zal zich inzetten om kopers aan te trekken. Wanneer je zo snel mogelijk van je huis af wilt kun je het beste een lokaal makelaarsbedrijf inhuren. Het is belangrijk om iemand te vinden met ervaring in het verkopen van huizen in je omgeving.