Makelaar meijer

Hoe maak je glazen tafelbladen zo mooi mogelijk?

Geplaatst op

Heb je een tafel die eigenlijk zijn langste tijd heeft gehad? Wacht dan nog even met het kopen van een nieuwe tafel. Je kunt een tafelblad namelijk ook zelf onder handen nemen. Zo is schuren een optie. Hoe schuur je tafelbladen met glas en hoe maak je ze zo mooi mogelijk? We leggen het je graag uit!

Waarom zijn glazen tafelbladen echt een aanwinst voor jouw woning?

Glazen tafelbladen zijn een aanwinst voor het huis. Glas is tijdloos en staat zeer stijlvol. Bovendien is het in verschillende patronen en ontwerpen beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan verschillende tinten die zorgen voor eenvoudige, maar elegante look bij een houten tafel. Voor een traditionele look zou je eventueel kristal kunnen gebruiken. Probeer contrasterende kleuren voor glazen tafelbladen wanneer je een ongewone look wilt creëren.

Hoe maak je zelf glazen tafelbladen?

Misschien heb je onlangs een paar mooie tafelbladen van glas gezien. Of wie weet heb je er al één in bezit en wil je het graag opknappen of maken. Dat klinkt moeilijker dan het is. Het eerste wat je moet doen is een ronde inkeping in het bovenblad van de tafel zagen. Deze inkeping moet even groot zijn als het ronde stuk glas. Deze inkeping moet zo in de tafel gemaakt worden dat hij gelijk ligt met het blad van de tafel. Benieuwd hoe dit eruit ziet? Op het internet kun je diverse filmpjes vinden die dit uitlichten.

Schuur de tafel om de tafelbladen mooi te houden

Nu is het tijd voor stap twee. Gebruik schuurpapier dat glad is, zodat je het tafelblad rondom het glas kunt schuren. Schuur de randen om het glas er aantrekkelijker uit te laten zien. Eventueel zou je de bovenkant van het glazen tafelblad ook een andere kleur kunnen geven. Op deze manier kun je het glas er anders uit laten zien dan het tafelblad. Of gebruik verschillende tinten glas in een set. Tenslotte nog een aantal tips om glazen tafelbladen mooi te houden:

  • Gebruik altijd onderzetters wanneer je iets op glazen tafelbladen zet
  • Vermijd scherpe en schurende voorwerpen om beschadigingen te voorkomen
  • Maak tafelbladen schoon met kokend water om kalkaanslag te voorkomen

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden