Makelaar meijer

Hoe maak je je tuin op een voordelige manier duurzaam?

Geplaatst op

Mensen kopen een woning meestal sneller als het plaatje helemaal klopt. Daar bedoelen we mee de buitenkant van de woning, het interieur, maar ook de tuin die erbij hoort. We gaan er dus even vanuit dat we het vandaag hebben over een huis met een tuin. Veel makelaars raden je aan om ook de tuin aan te pakken. Dit hoeft helemaal niet met bijzonder veel geld gepaard te gaan, maar een redelijke upgrade van de tuin is wel een slimme zet om te doen. In deze blog gaan we je vertellen hoe je dat op een voordelige en duurzame manier kunt doen. 

Welke soort hout kies ik?

Wanneer je houten constructies in de tuin zet, bijvoorbeeld om een bepaald deel van de tuin te markeren, dan zou je het beste kunnen kiezen voor een houtsoort die lang meegaat. Potentiële kopers van je woning zien direct of het hout van een goede kwaliteit is. Dit zou voor hen betekenen dat ze alweer snel aan de slag mogen om het hout te vervangen. Wanneer je kiest voor eikenhout, dan weet je zeker dat dit lang meegaat. Als tip willen we je meegeven, dat wanneer je een paal in de grond zet, je deze het beste in een kunststof beschermkoker kunt zetten die je als eerste in de grond zet. Zo is de onderkant van de paal, die in de grond gedreven is, minder vatbaar voor invloed van water. Hij zal dus veel minder snel gaan rotten. In combinatie met de kwaliteit van eikenhout is dit een bijzonder duurzame constructie.

Maak de inrichting van de tuin interessant

Wanneer je een tuin aanlegt is het natuurlijk het allerleukst als de inrichting ook een beetje interessant is. Misschien kun je kiezen voor een mediterraans design, waarbij je inheemse planten kunt toepassen binnen het ontwerp, waardoor het net even wat unieker wordt als de typische dichtgetegelde Nederlandse tuin met een paar plantenbakken van rechtopstaande klinkers. Misschien heb je al zo’n mediterraanse tuin en zelfs een klein tuinhuisje erin gezet. Het is dan slim om te kijken of het tuinhuis nog helemaal netjes is, zoniet dan kun je ervoor kiezen om wat dingen te vervangen. Ook hier raden we aan om gewoon eikenhout te gebruiken, maar het moet natuurlijk ook qua kleur passen. Dit is iets wat situatieafhankelijk is en wat je zelf even moet inschatten.

Conclusie

Voordelig en duurzaam een tuin inrichten kun je op verschillende manieren doen. Het leuke is, is dat veel tuinhout voor een relatief lage prijs beschikbaar is. Wanneer je online hiernaar kijkt, kun je het zeker vinden. Duurzaam is hout dat lang meegaat, bijvoorbeeld eikenhout, zoals we hebben gezegd, is dan favoriet. Potentiële kopers van je woning willen ook graag dat de tuin er mooi uitziet. Kijk dus goed hoe de staat van je tuin is en pas het ontwerp of de aanwezige tuinelementen zo aan dat deze weer als nieuw lijken. Op deze manier gaat de waarde van je woning ook omhoog en is het dus een investering te noemen deze aanpassingen aan je tuin te doen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden