Makelaar meijer

Hoe maak je jouw huis zonwerend?

Geplaatst op

De zon is een prachtige ster die we het liefst zoveel mogelijk zien. Toch kan te veel zon vrij irritant zijn wanneer je lekker thuis zit. De zon verkleurt je mooie meubels en waardevolle bezittingen en zorgt er in de zomer soms voor dat je in een sauna komt te leven. Met zonwerende glasfolie, zorg jij dat jouw huis lekker koel blijft en je meubels hun kleur behouden.

Wat is zonwerende glasfolie?

Zonwerende glasfolie is een metaalfolie die je over de ramen plakt. Wanneer er fel licht op schijnt (zon), blokkeert het metaal het licht en weerkaatst dit. Dit metalen velletje zit alleen aan de buitenkant en niet aan de binnenkant. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over verblinding van binnenuit.  Je ziet zonwerende glasfolie veel bij huizen maar ook bij kantoorgebouwen. Veel kantoorgebouwen zijn van top tot teen beklad met glasfolie. Het geeft namelijk veel privacy en houdt het pand lekker koel.

Voordelen zonwerende folie

Zonwerende glasfolie kent vele voordelen. Zo zorgt het er bijvoorbeeld voor dat maar liefst 80% van het infrarode licht van de zon geweerd wordt en wel 99,9% van het UV-licht. Dit zorgt er mede voor dat de kamer lekker koel blijft, er geen vervelend zonlicht naar binnen schijnt, en voorwerpen in huis niet verkleuren. Een extra voordeel van het folie, is dat het gebruikt kan worden als anti-inkijk folie. Doordat licht weerkaatst wordt op het folie, kan niemand naar binnen kijken en jij wel naar buiten. ’S nachts is het echter een ander verhaal omdat dan het licht van binnen komt en niet van buiten. Dan kunnen mensen wel naar binnen kijken. We raden het dus af om bij een badkamer raam te plakken. Glasfolie geeft ramen ook een mooie glans, wat een extra accent kan leggen op gebouwen. 

Hoe toe te passen?

Zonwerende glasfolie is zeer eenvoudig zelf toe te passen en ook weer makkelijk van het raam af te halen. Glasfolie plak je eigenlijk altijd aan de binnenkant, dan kan het wel 20 jaar meegaan. Wanneer je zelf glasfolie gaat plakken, wees dan zo secuur mogelijk. Wanneer het er op zit, is het zonde om het eraf te moeten halen door foutjes. Glasfolie is eigenlijk net een grote sticker die je moet plakken. Zorg ervoor dat je begint in een hoek bovenaan en zorg dat het vel zo recht mogelijk blijft. Vervolgens ga je rustig en beheerst naar beneden toe. Het eraf halen gaat ongeveer hetzelfde. Zorg nu dat je bij een benedenhoek begint en trek het vel schuin omhoog, naar je toe.

Gerelateerde berichten

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

De beste onderhoud tips voor jouw meubels

Je hebt net een nieuwe inboedel gekocht voor je nieuwe woning. Hopelijk zul je er nog vele jaren van genieten. Om te genieten van een lange...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden