Wil je graag een nieuwe keuken? Keukenspecialist utrecht kan je helpen met het ontwerpen van jouw droomkeuken. Heb je niet zo veel ruimte in de keuken? In deze blog beschrijven we hoe je jouw keuken efficiënt kan inrichten. Denk hierbij aan kasten, de opstelling en de opbergsystemen!

Keukenkasten

In een kleine keuken zal je maximaal gebruik moeten maken van de ruimte die je hebt. Zo zou je bijvoorbeeld keukenkasten kunnen plaatsen. Hoe hoger de kast hoe meer spullen je er in kwijt kunt. Je kan kiezen voor hoge doorlopende kasten of zwevende bovenkasten. Hoge doorlopende kasten ogen het ruimst, zwevende kasten laten de ruimte weer wat kleiner lijken. Hoewel de zwevende kasten wel veel ruimte bieden. Wat voor kasten je kiest, hangt van je persoonlijke voorkeur af.

De juiste opstelling

Ook de juiste keukenvorm is van belang. Heb je een smalle en langwerpige keuken? Is het handig om te kiezen voor een rechte keukenopstelling of een hoekkeuken. Is je keuken erg kort en breed? Kan je het beste kiezen voor een hoekkeuken of een keuken in een U-vorm. Een kookeiland is makkelijker te realiseren in een kleine vierkante ruimte dan in een langwerpige keuken.

Slimme opbergsystemen

Niet alleen de keukenruimte zelf kan optimaal benut worden, maar ook de binnenkant van de keukenkast kan bijdragen aan de efficiëntie van je kleine keuken. Heb je bijvoorbeeld een keuken met een hoek? Dan kan je kiezen voor een draaicarrousel in de hoek van de keukenkast. Op dit draaiend plateau kan je makkelijk een heleboel pannen en potten kwijt. De opbergruimte voor je keuken wordt hierdoor vergroot en je kunt makkelijk bij de achterste pannen.