Makelaar meijer

Hoe voorkom en verwijder je kalk in huis?

Geplaatst op

Wanneer je in een omgeving woont waar er sprake is van hard water, krijg je ongetwijfeld veel te maken met kalkresten in je douche, wastafel en op je kraanwerk. Deze witgele uitslag ziet er niet alleen smerig uit maar kan ook een belemmering vormen op het functioneren van elektrische apparaten. Gelukkig zijn er diverse manieren om kalk te bestrijden. We zetten de beste methodes van ikwilvanmijnkalkaf.nl op een rijtje.

Wat is kalk precies?

Kalk bestaat uit de chemische verbinding calciumcarbonaat. Het is een mineraal dat in sommige waterbronnen van nature voorkomt. De kalk is meestal in een kleine concentratie aanwezig in het water. Dit onderscheiden we vaak in de benaming van zacht, normaal en hard water. Wanneer water verdampt laat het een witte vuil laag achter, dit is kalkaanslag. Wanneer dit zich ophoopt kan het dus grote sporen vormen en ook belemmering vormen voor je vaatwasser en wasmachine.

Hoe voorkom ik kalkaanslag?

Het nadeel van kalk is dat het een goedje is dat zich oplost in het water, het is dus praktisch onzichtbaar. Het komt dus ook ongemerkt je woning binnen via de waterleidingen. Het is aan te raden om te investeren in een wateronthardersysteem. Dit is een systeem dat het water extra filtert en ongewenste mineralen tegenhoudt. Het gebruik van water in je woning wordt daardoor een stuk aangenamer.

Hoe bestrijd ik kalk het beste?

Voornamelijk wanneer je te maken hebt met hard water moet je regelmatig kalk verwijderen. Wanneer het zich een lange periode heeft opgehoopt is het vaak lastig schoon te maken. Er bestaan diverse schoonmaakproducten die helpen om kalk los te weken en op te laten lossen. Combineer azijn en gedistilleerd water met elkaar. De combinatie van citroensap en water werkt ook goed. Besproei hiermee de kalk en laat het even goed weken voor een paar uur. Spoel het vervolgens goed na. Dit werkt ook voor je elektrische apparaten. Gooi een kopje azijn in je waterkoker en vaatwasser en draai vervolgens een spoelprogramma. De kalk zal dan uit zichzelf oplossen. Herhaal dit paar keer in het jaar, afhankelijk hoeveel last je hebt van hard water.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden