Sommige mensen hebben bij een landelijk interieur een traditioneel en een beetje oubollig beeld. Dit staat lijnrecht tegenover een modern interieur. Het is echter goed mogelijk om beide stijlen te combineren. Zo  kun je rustieke en landelijke accessoires hebben voor een warm en gezellig interieur, en deze combineren met wat moderne elementen en een paar andere kleuren. Je hoeft dus niet ieder deel van je huis in die specifieke stijl in te richten. In deze blog gaan we er wat dieper op in.

Wat is een echt landelijk interieur?

De eerste vraag die beantwoord moet worden is wat een interieur nou echt landelijk maakt. Te beginnen met de vloer, muren en het plafond. Over het algemeen zijn de vloeren van hout of een vintage tegelsoort. De kleur van het hout is afhankelijk van de sfeer die je in huis wilt hebben. Het kan een lichte, bijna witte kleur hebben of juist een hele donkere. Daarnaast maken zichtbare houten balken bij het plafond de look helemaal af. Qua verlichting kun je het beste zorgen voor veel natuurlijk licht overdag en een warmere tint licht voor in de avond.

Wat betreft de het meubilair en de accessoires zijn de mogelijkheden eindeloos. Denk bijvoorbeeld aan een boekenkast met een landelijk uiterlijk, vintage klokken, kunst van hout en metaal en bepaalde accessoires die je op een boerderij ook zou vinden. Vooral in een keuken komen dergelijke accessoires goed tot hun recht.

Landelijk, maar toch modern interieur

Een modern interieur met een landelijke uitstraling is zoals gezegd ook goed mogelijk. In dat geval gebruik je veel meer een zwart-wit kleurenschema. Door zwart metaal te gebruiken voor apparaten in plaats van zilver en een witte keramische wasbak in plaats van een roestvrijstalen creëer je automatisch een rustieker interieur.

Wat betreft het meubilair kun je het beste moderne lijnen aanhouden en deze aankleden met landelijke accessoires. Ook hier is de vintage klok een perfecte oplossing net als koperkleurige of glazen vazen. Houdt wel altijd goed in de gaten dat je niet teveel accessoires in je woning plaatst, omdat het dan al snel te druk wordt. Dat past totaal niet bij een moderne uitstraling en ook een landelijk interieur kan eenvoudig zijn.