Makelaar meijer

Je huis renoveren – Zelf of met behulp van een professional?

Geplaatst op

Als je voor een langere tijd op dezelfde plek woont kan het voorkomen dat bepaalde ruimtes in je huis grondig een renovatie nodig hebben. Uiteraard kan dit ook het geval zijn als je net een nieuwe woning hebt gekocht, waar nog een hoop aan verbeterd kan worden. Voor sommige mensen is het erg interessant om zelf de renovatiewerkzaamheden uit te voeren, al dan niet om geld te besparen op professionele hulp. De vraag is echter wanneer en of dat een verstandige beslissing is. In dit blog bespreken we een aantal zaken waarbij het wel en juist niet handig is.

Zelf aan het werk

Als we ervan uitgaan dat je geen twee linkerhanden hebt zijn er best een aantal renovatiewerkzaamheden die je zelf uit kunt voeren. Ten eerste kun je zelf heel goed de benodigde materialen uitzoeken. Denk daarbij aan de tegels, kastjes etc. Een professional kan hierbij hoogstens advies geven en zorgen dat je niet te weinig bestelt. Ten tweede zijn kleine sloopwerkzaamheden perfect geschikt om zelf te doen. We hebben het hier niet over tussenwanden verwijderen, maar zaken als oude kastjes, vloerbedekking en tegels kun je best zelf verwijderen. Professionals zijn uiteraard vaak wel sneller en preciezer. Ten derde kun je het beste zelf aan de slag met cosmetische veranderingen. Kleine zaken als tegels of tapijt leggen is heel goed mogelijk om zelf te doen. Zorg uiteraard wel dat je voorzichtig te werk gaat en vooraf opzoekt hoe je het precies moet aanpakken. Ook hier zal een professional het naar alle waarschijnlijkheid sneller en wellicht beter doen.

Huur een professional in

Wanneer is het echt verstandig om een specialist in te schakelen? De eerste situatie is bij het maken van een renovatieplan. Voordat je zelf een to-do list opstelt is het goed om te kijken naar de huidige staat van je woning. Sommige aannemers of bouwbedrijven, zoals Bouwbedrijf Anton Vermeulen zijn gespecialiseerd in renovaties en kunnen kijken waar de noodzaak voor eerste reparaties of renovaties ligt. Een tweede situatie is dan ook als er structurele reparaties uitgevoerd moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan een oud huis, waar waarschijnlijk zaken aan het gas, de elektriciteit en het leidingwerk verbeterd moeten worden. Bij dergelijke projecten wil je zeker weten dat het goed gebeurt, om te voorkomen dat de situatie verergerd.

De laatste situatie waarin een professional de verstandigste optie is, is wanneer je asbest tegenkomt. Dit wil natuurlijk niemand meemaken bij de renovatie van bijvoorbeeld een dak of oude schuur. Asbest verwijderen is een klus die door echte professionals gedaan moet worden, om er zeker van te zijn dat er geen resten achterblijven in je woning.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden