Makelaar meijer

Kunststof en design: een gouden duo

Geplaatst op

Lees meer over kunststof en moderne materialen in deze blog. We weten zeker dat je dan heel anders gaat kijken naar de producten die je in huis haalt en in huis hebt staan. Lees snel verder en ontdek hoe het zit.

De eerste kunststof

De allereerste kunststof die ontwikkeld is noemen we bakeliet (1908). Al snel zag men de waarde van kunststof in en werd het voor allerlei zaken gebruikt. Bijvoorbeeld in telefoons en kasten voor radio’s. Ook deurklinken worden uit dit materiaal vervaardigd. We zijn de afgelopen jaren bijzonder ontwikkeld wat betreft de productie van kunststoffen en er zijn dan ook vele variaties op gemaakt. 

Ook de manier waarop we kunststofproducten maken is door de jaren heen aan evolutie onderhevig geweest. Zoals met alle zaken in de technologie is het nu mogelijk om sneller en betere producten te maken van nog sterkere kunststoffen. Kunststoffen spelen nog steeds een zeer belangrijke rol in design voor in en rond het huis.

Dat soort dingen worden gemaakt bij een Spuitgietbedrijf. Daar kunnen ze heel gemakkelijk de juiste hoeveelheden producten maken, met de geschikte vorm en de gewenste kwaliteit. 

Kunststof design in en rond het huis 

Wanneer we rond en in het huis kijken zien we dat heel veel producten gemaakt zijn van kunststof. Denk bijvoorbeeld aan de omkasting van onze mobiele telefoon, de afstandsbediening van de tv of de laptop waarop we aan het werk zijn. Al deze zaken zijn wel haast ondenkbaar zonder kunststof. Ook in de tuin zie je heel veel dingen van dit materiaal gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan de lampjes in je tuinhuis of de potten waar de planten in staan. Het succes van kunststof is te verklaren door de duurzaamheid ervan. Toch zijn er ook wel wat problemen rondom dit materiaal. Denk bijvoorbeeld aan de plastic soep in de oceanen. Gelukkig wordt deze opgeruimd en zijn we steeds meer bewust van hoe we het beste om kunnen gaan met verschillende soorten kunststoffen. Er zijn ook ontwikkelingen waarbij er een natuurlijk soort plastic gemaakt wordt dat wel biologisch afbreekbaar is. Dit zijn ontwikkelingen waar we graag van op de hoogte blijven.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden