Wanneer je een laminaatvloer wilt aanschaffen, dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Zo moet je letten op bijvoorbeeld de ondervloer en de dikte van het laminaat. In deze blog hebben we deze punten voor jou op een rijtje gezet.

De dikte

Laminaat vloeren zijn beschikbaar in verschillende diktes. Zo heb je vloeren van 6 millimeter en vloeren van 14 millimeter. De mate waarin je de vloer gebruikt, bepaalt hoe dik het laminaat moet zijn. Zo kan je voor een zolderkamer die niet vaak gebruikt wordt een vloer kiezen van bijvoorbeeld zes millimeter dik. Deze dikte is ook ideaal voor tijdelijke studentenkamers. Voor ruimtes als een slaapkamer is een vloer van zeven millimeter aanbevolen. Wanneer je laminaat in bijvoorbeeld de gang of keuken wilt plaatsen is er een vloer van tussen de 8 en 14 millimeter nodig. 

Met of zonder groeven?

Laminaat is beschikbaar met en zonder groeven. Bij laminaat zonder groef wordt de vloer egaal, dit zal het gevoel van de ruimte bepalen. Daarnaast is dit makkelijker schoon te houden. Wanneer je wel voor een groef kiest, krijgt de vloer iets wat meer dimensie. Hierdoor lijkt het of de vloer echt door losse houten planken bestaat. Door deze groef krijgt de kamer een wat ouderwetse uitstraling. Het nadeel hiervan is dat vuil en stof zich in de groeven kan ophopen. 

Ondervloer

De keuze van een ondervloer kan bepalen of je wel of niet tevreden bent over jouw laminaat. We raden je laminaat almere aan voor advies bij het kopen. Bij het kiezen van een ondervloer zijn  meerdere factoren belangrijk, zoals: op welke verdieping komt het laminaat te liggen? Is de ondervloer van hout of beton? En wil je een vloerverwarming? Er zijn geluiddempende ondervloeren, dit kan fijn zijn als je bijvoorbeeld kinderen hebt. Wist je dat zo een ondervloer ook verplicht kan zijn wanneer je onderburen hebt? Bij een houten ondervloer kan een extra stevig ondervloer nodig zijn om het laminaat stabieler te maken. Hier wordt ook het krakende geluid verminderd.