Makelaar meijer

Maak je huis veilig voor de zomervakantie

Geplaatst op

Het lijkt moeilijker dan het is om je huis veilig te maken voor de zomervakantie. Toch is het wel degelijk mogelijk om met eenvoudige middelen dit doel te bereiken.

Veel mensen denken bij het veilig maken van de woning aan complexe beveiligingssystemen. In werkelijkheid kan het allemaal een stuk eenvoudiger. Wij willen graag een aantal tips met je delen waarmee je woning een stuk veiliger de zomervakantie doorkomt. 

Laat de veiligheid van je huis controleren door een expert 

Er zijn verschillende beveiligingsexpert is in Nederland werkzaam die de veiligheid van je woning kunnen analyseren en optimaliseren. Één van die expert is slotenmaker. Zoals de functienaam het al verraadt, is het een expert die belast is met de veiligheid van sloten. 

Wat deze expert vaak doet, is deuren openen die met een sleutel in het slot dichtgevallen zijn. Hij of zij kan ook de veiligheid van sloten en raamafdichting goed analyseren voor je en direct een advies geven over hoe het beter kan. Dat wil zeggen, deze expert kan het voor je doen. Door veilige sloten in deuren en ramen te zetten, is het voor inbrekers veel moeilijker om binnen te komen. Slotenmaker Amsterdam helpt je graag verder. 

Tips om inbrekers niet te lokken

Het is altijd belangrijk dat inbrekers niet geïnteresseerd zijn in jouw woning. Daar kun je zelf een heleboel aan het doen. Maak altijd afspraken met familie om te zorgen dat gordijnen  open en dicht gedaan worden. Laat ook de post uit de brievenbus halen. 

Heb je waardevolle spullen in de kamer staan, bijvoorbeeld een dure tv? Dan is het misschien handig om deze te verplaatsen naar een kamer die niet vanaf de straat of stoep in het zicht ligt. Zorg ervoor dat een kamer niet te netjes opgeruimd is, maar laat ook niet 2 weken lang een stapel kranten op tafel liggen. Het huis moet er dus bewoond uitzien.

Er zijn ook mogelijkheden om vanaf afstand een lamp aan en uit te doen, bijvoorbeeld met een app. Dat werkt ook al de suggestie van aanwezigheid van mensen in het huis. En wat duurdere oplossing is een alarminstallatie installeren die in verband staat met een meldkamer. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden