Makelaar meijer

Manieren om het productieproces te versnellen

Geplaatst op

Produceert jouw bedrijf zelf de producten voor de klanten? In deze blog vertellen wij hoe je het productieproces kunt versnellen en geven we tips hiervoor.

Specialistische machines

De machines die je gebruikt bepalen de productiesnelheid. Een startende onderneming zal nog niet volledig gebruik maken van machines. Maar naarmate de productie opgevoerd wordt, zal dit op een gegeven moment wel veranderen. Wanneer een machine vervangen moet worden is het niet alleen verstandig om te kijken naar een model die meer productie aankan, maar ook met het oog op de toekomst. Wanneer je meerdere bewerkingsmachines nodig hebt, kan je er ook over na denken om een machine te laten maken die meerdere handelingen uit kan voeren. Op deze manier bespaar je wat geld. 

Verander de werkprocessen van mensen

Hoe geautomatiseerd het productieproces ook is, er komen altijd wel mensen aan te pas. Waar een machine redelijk eenvoudig anders ingesteld kan worden, is dit voor mensen weer anders. Ook als er nieuwe producten en machines worden geïntroduceerd, wordt er vaak nog gewerkt zoals vroeger. Dit zorgt voor verouderde productieprocessen. Kijk daarom tot in detail welke handelingen mensen uitvoeren en op welke manier. Je spreekt vervolgens met de mensen hoe dit veranderd kan worden om het productieproces te versnellen. Het is belangrijk om er dan ook voor te zorgen dat mensen de nieuwe werkwijze gaan en blijven hanteren.

De core business

Het kan aantrekkelijk lijken het gehele productieproces zelf in handen te hebben. Op deze manier heb je als ondernemer zelf altijd de regie. Op een gegeven moment kan dit echter wel de groei beperken. Het kost altijd extra energie en tijd. Misschien is het daarom handig om je te focussen op je core business. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden