Makelaar meijer

Manieren om je huis koel te houden in de zomer

Geplaatst op

Het zomerweer lijkt steeds extremer te worden. Afgelopen periode is er een nieuw temperatuur record gevestigd. Het wordt dan ook een steeds grotere uitdaging om je woning koel te houden zonder airconditioner. Toch zijn er een aantal manieren om de warmte uit je woonruimtes te houden.

Elektrische apparaten uitzetten

Vrijwel elk elektrisch apparaat dat stroom verbruikt produceert ook warmte. Zelfs in standby modus wordt er energie verbruikt. Vooral lampen zijn een bron van warmte, gloeilampen staan hier vooral bekend om. Haal om je huis koel te houden elektrische apparaten uit de stroom en probeer zoveel mogelijk LED verlichting te gebruiken.

Niet koken

Probeer zo min mogelijk in huis te koken. Een gasfornuis of oven produceert veel warmte, wat de temperatuur binnenshuis snel doet stijgen. Gebruik daarom zoveel mogelijk de magnetron of ga buiten koken. Een barbecue is een ideale oplossing. Je kunt natuurlijk ook ingrediënten kiezen die niet verwarmd hoeven te worden, zo kan koude pasta erg lekker zijn tijdens een zomerse dag.

Verduistering

Houd de ramen en gordijnen zoveel mogelijk gesloten om de warmte buiten te houden. Probeer meteen in de ochtend het licht zoveel mogelijk buiten te houden, dit kan wel 10 graden schelen. Je kunt ook aan de buitenkant van je raam een zonnescherm of goedkope jaloezieën installeren. Zo blokkeer je de zonnestralen al voordat ze op je raam komen.

Schaduw

Je kunt ook zorgen voor koele lucht om het huis heen. Hoge en brede bomen zorgen voor veel schaduw, wat voor veel minder opwarming van de lucht zorgt. Je kunt natuurlijk ook doeken ophangen, bijvoorbeeld van het dak van je woning naar de schutting, om schaduw te creëren. Zo zit je in de koelte en is het een stuk beter uit te houden in je huis.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden