Makelaar meijer

Meubels op maat bestellen: 4 tips

Geplaatst op

Het bestellen van meubilair op maat, zoals een boekenkast op maat, is altijd een uitdaging. Het leukste is dat je de productontwerper wordt. Bij de keuze van meubels voor een ruimte is het belangrijk om bij elke stap zo specifiek mogelijk te zijn – ook bij de manier waarop de stof op het meubelstuk wordt aangebracht. Het is ook noodzakelijk om te weten waar het stuk in het ontwerpplan zal worden geplaatst en er zeker van te zijn dat het op schaal zal passen. In dit blog geven we je tips voor het bestellen van meubels op maat.

Ken de afmetingen van je ruimte

Zorg ervoor dat je werkt met plattegronden of ontwerptekeningen, zodat je de exacte afmetingen van de ruimte kent bij het aanpassen van de afmetingen aan meubels. Denk bijvoorbeeld aan raamhoogtes, zodat bij het plaatsen van een bank onder een raam, de hoogte niet het uitzicht dekt. Het is een goed idee om een extra kussen toe te voegen bij het uitrekken van een frame en het verminderen van de kussens kan een vermindering van het aantal kussens rechtvaardigen.

Bedenk hoe het meubelstuk wordt geleverd

Zorg ervoor dat het project waaraan je werkt, openingen heeft die groot genoeg zijn om het aangepaste meubilair in de ruimte te krijgen. Het zou vreselijk zijn om een op maat gestoffeerd kingsize bed te bestellen om te beseffen dat het niet door de deur past. Vraag in dit geval om een gedeeld platform.

Kies de juiste stof

Er zijn zo veel dingen om te overwegen bij het selecteren van een bekleding voor je aangepaste maat meubels. Bij het aanpassen van de bekleding moet je er rekening mee houden hoe breed de stofrol is en in welke richting de stof loopt. Dit is belangrijk omdat er mogelijk naden moeten worden uitgevoerd waar je zich niet voor ogen had.

Dubbele controle specificaties

Zorg ervoor dat je je specificaties en de bevestiging van je bestelling in de fabriek dubbel controleert. Zoals met al onze klanten, beschouwen wij onszelf als partners in het creëren van mooie meubels, één voor één gemaakt op het moment van bestellen. Daarom helpt het om ervoor te zorgen dat onze specificaties overeenkomen met je specificaties voordat je de aangepaste maten maakt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden