Makelaar meijer

Ontdek of jouw vloer toe is aan renovatie

Geplaatst op

De vloer van je woning is een van de eerste projecten waar je aan begint zodra je de woning gaat inrichten. Het is een belangrijk visueel en functioneel aspect van de woning. Daarnaast heeft de vloer weer invloed op de rest van je interieur. Er zijn veel aspecten die invloed hebben op de levensduur van de vloer. Zo moet je tijdig onderhoud verrichten en is het soms zaak om een vloer te laten schuren. Ontdek wat je allemaal kan doen aan renovatie en wanneer je aan de slag moet.

Parket laten schuren

Wanneer je houten vloer beschadigd is of als deze er simpelweg niet meer mooi uitziet, dan is het nodig om het parket te schuren. Het kan zijn dat een parketvloer meerdere behandelingen nodig heeft om tot het beste resultaat te komen. Laat je daarom informeren door de ervaren specialisten van Parket-renoveren.nl. 

Schade door termieten

Houten vloeren zijn aantrekkelijk voor termieten. Dit zijn insecten die het hout aantasten. Op de lange termijn kan het zomaar zo zijn dat insecten ook delen van jouw vloer hebben aangetast. Als ze eenmaal in je vloer zitten, dan is het een lastige zaak om hiervan af te komen. Soms is de schade zo erg dat gehele vloeren vervangen moeten worden. Wanneer je ziet dat er sprake is van een termietenplaag, schakel dan zo snel mogelijk de ongediertebestrijding in. Zo voorkom je dat je straks de hele vloer moet vervangen.

Verkleurde of verbogen vloerplanken

We kiezen steeds meer voor vloeren die goed in het budget passen. Dit gaat soms wel ten koste van de kwaliteit. Dat is altijd een afweging om te maken. Zo komen keuzes als vinyl en laminaat steeds vaker voor. Dit zijn wel type vloeren die ook kwetsbaarder zijn voor slijtageslagen. Zo kunnen er op termijn verkleuringen ontstaan en zijn ze ook gevoeliger voor vuil en waterschade. Met goed onderhoud is dit grotendeels te voorkomen, maar let er wel op dat er verkleuringen en verbuigingen tussen de planken kunnen ontstaan.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden