Makelaar meijer

Snel huis verkopen, hoe doe je dit?

Geplaatst op

Snel huis verkopen is om verschillende redenen belangrijk en in een aantal situaties is het zelfs noodzakelijk. Heb jij bijvoorbeeld een nieuwe woning aangekocht? Wil jij gaan verhuizen vanwege een nieuwe baan? Of wil ga jij samenwonen met jouw partner? Snel huis verkopen is dan van groot belang om zodoende niet met dubbele kosten te zitten, maar hoe kun je dit het beste doen? Hieronder geven we een aantal tips waardoor jij sneller jouw huis kunt verkopen zodat je niet achter de feiten aanloopt.

Snel huis verkopen? Zet de woning direct te koop

Snel huis verkopen is in een aantal situaties van groot belang en om deze reden is het aan te raden om snel je woning te plaatsen. Des te sneller je jouw woning plaatst voor de verkoop des te sneller geïnteresseerden zich zullen aanbieden om de woning te kopen. Hierdoor zul jij snel huis verkopen. Echter, is het wel noodzakelijk om rekening te houden met het feit dat een professionele en complete woningpresentatie een belangrijk onderdeel is bij de snelle verkoop van jouw woning. Hierbij is het belangrijk om een goede commerciële aanbiedingstekst te hebben inclusief goede foto’s. Het verzorgen van een goede woningpresentatie kost wel tijd, maar het draagt wel bij aan een snel huis verkopen.

Biedt de woning aan met een scherpe vraagprijs

Als je jouw woning snel wilt verkopen, is het aan te raden om scherp qua prijs te zitten. Hoe scherper jij de vraagprijs van de woning in steekt, des te sneller de woning wordt verkocht. Als je direct de vraagprijs lager insteekt dan gebruikelijk, zul je merken dat je al snel veel amino zult krijgen in de woning waardoor je de woning snel kunt verkopen. Gezien de huidige markt is dat zeker geen verkeerde gedachte, want overbiedingen zijn anno 2021 gebruikelijk.

Het aanbieden op Funda

Wil jij je huis snel verkopen? Dan is het plaatsen van de woning op Funda zeker een must. Funda trekt maandelijks namelijk 4 miljoen bezoekers. Echter, is de plaatsing op Funda een stuk complexer dan men denkt. Wil jij een prominente plek op Funda voor jouw woning? Dan heb je een NVM makelaar nodig die de woning voor jou op Funda wilt zetten. Hierdoor weet je zeker dat je een prominente plek in Funda zult krijgen waardoor de kans op verkoop zal toenemen.

Tot slot, organiseer een open huis

Als je jouw woning snel wilt verkopen, is het ook noodzakelijk dat je zelf aanwezig bent in de woning om de mensen rond te leiden. Om deze reden is het aan te raden om een open huis te organiseren. Door het organiseren van een open huis kun je verschillende bezoekers in een dag aantrekken om te komen bezichtigen. Het organiseren van een open dag is aan te raden als er sprake is van grote belangstelling. Door het zien van de bieders wordt de belangstelling alleen maar groter om een bod neer te leggen waardoor de kans prominenter aanwezig is dat je jouw woning snel zult verkopen. Verkoop jij jouw woning via een makelaar? Ook in dit geval is het aan te raden om aan te geven dat je de woning via een open huis wilt verkopen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden