Makelaar meijer

Tips bij het buitenhouden van de zon

Geplaatst op

Heb je een nieuw huis gekocht en merk je nu dat je ontzettend veel last hebt van de zon? In deze blog hebben we het over de verschillende manieren waarmee jij de zon kunt blokken. De zon lijkt onschuldig, maar is verantwoordelijk voor het verkleuren van veel meubilair, schilderijen en noem maar op.  

Screens kopen

Screens zijn zonwerende schermen die je over je ramen kunt rollen. Ze worden op maat gemaakt dus het maakt in principe niet uit wat de vorm van je ramen zijn. Dit is een populaire manier bij serres en grote raamdelen. Screens kopen is dus een prima oplossing om de zon buiten te houden. Je kunt screens zelfs via een zonnesensor laten opereren. De screens gaan dan automatisch naar beneden wanneer er te veel zon schijnt. Dat scheelt jou onnodig werk en is zeer effectief. Als je toch van de zon wilt genieten, druk je gewoon op het knopje om de screens naar boven te halen.

Zonwerend glasfolie kopen

Zonwerende glasfolie is een folie die je aan de binnenkant van je raam plakt. Deze folie zorgt ervoor dat zonnestralen weerkaatst worden en dus niet naar binnen schijnen. Ze houden ook Uv-straling tegen. Met zonwerende glasfolie weet je dus zeker dat je geen vervelende zonnestralen naar binnen hebt schijnen die je meubilair doen verkleuren.

Zonnescherm installeren

Een zonnescherm is natuurlijk ook een optie, op bepaalde plekken. Een zonnescherm rol je uit om het terras in de schaduw te zetten maar ook de zon niet naar binnen te laten schijnen. Je kunt een elektrisch zonnescherm laten installeren maar dit is vrij duur. Daarom raden wij gewoon een zonnescherm aan die je met een stok uit moet rollen via het uitrolmechanisme. Hoe vaak gebruik je nou eigenlijk een zonnescherm? Screens zijn hierdoor de betere optie en doen in feite hetzelfde. 

Goede gordijnen installeren

Toch wel de makkelijkste manier is om gewoon een goed stel gordijnen op te hangen. Soms is dit niet echt mogelijk, bijvoorbeeld bij koepelserres, maar toch is dit waarschjinlijk de goedkoopste mogelijkheid.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden