Makelaar meijer

Tips bij het inrichten van de woonkamer

Geplaatst op

Wil of ga je de woonkamer opnieuw inrichten? Maar weet je niet zo goed hoe en wat? In deze blog geven we een aantal tips voor het inrichten van je woonkamer. Zo gaat het bijvoorbeeld over het kleurgebruik en de bank!

Groter laten ogen

Eén van de belangrijkste onderdelen voor een optisch grotere woonkamer, is het kleurgebruik in de kamer. Zo geeft een kamer met zwarte muren een minder ruim gevoel, dan een kamer met lichte muren. Kies voor in jouw woonkamer, dan ook lichte en natuurlijke tinten uit. Dit is een stuk beter dan donkere kleuren zoals, zwart en bruin.

Hoe kies je de kleuren?

De kleur van je interieur is heel erg bepalend voor de sfeer in huis. Wanneer je een kleur gaat uitkiezen, is het handig om eerst na te denken over de sfeer die je wilt creëren, hierop kan je jouw kleurkeuze baseren. Over het algemeen raden we aan om de kleuren in de woonkamer rustig te houden. Je kan wel voor een accentkleur kiezen die je op een kleine muur en in de accessoires terugziet. Zo zorg je ervoor dat je de woonkamer in balans houdt met wat extra kleur.

De bank

Moet je nou voor hoekbank of een rechte bank gaan? Dit hangt af van de grootte van jouw woonkamer. Heb je een ruime woonkamer? Dan kan je best kiezen voor een hoekbank. Op deze manier vul je ook wat extra ruimte op. In een kleinere ruimte kan een hoekbank de ruimte, heel vol laten ogen. Hier kan je misschien beter kiezen voor een urban sofa. Vind je het fijn als je tijdens het zitten je benen kwijt kan? Dan kan je ervoor kiezen om een poef aan te schaffen. Om het nog wat gezelliger te maken kan je voor bij de bank, een kleed neerleggen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden