Makelaar meijer

Tips bij het ombouwen van een bedrijfspand tot huis

Geplaatst op

Er heerst een groot woningtekort in Nederland. Mensen krabben zich steeds meer achter de oren, want waar moeten ze dan gaan wonen? Een oplossing is het ombouwen van leegstaande bedrijfspanden in woningen. In deze blog geven we tips bij het ombouwen en verhuizen in een bedrijfspand.

Verhuizen naar een bedrijfspand

We willen je er graag bewust van maken dat het doel van een bedrijfspand niet is om knus en gezellig in te wonen. Vooral magazijnen zijn vaak niet goed geïsoleerd en hebben niet de faciliteiten die je verwacht in een huis. Daarom raden we aan om goed van te voren te checken of het bedrijfspand wel bewoonbaar en winterklaar is. Ben je zelf eigenaar van een bedrijfspand, dan is onderstaande voor jou van toepassing.

Mag je zomaar in een bedrijfspand wonen?

Het is niet toegestaan om zomaar in te trekken in een bedrijfspand, ook niet als je de eigenaar bent. Nederland is hier erg strikt in; we houden nou eenmaal van regeltjes. Het is cruciaal om eerst het bedrijfspand of deel van het bedrijfspand te laten examineren door de gemeente. Er moet namelijk een woonbestemming op het pand zitten. Ga niet zonder de gemeente te raadplegen wonen, omdat je dan een hoge boete kunt verwachten.

Het ombouwen van bedrijfspand tot woning

Als je zelf eigenaar bent van een bedrijfspand, kun je er voor kiezen om leegstaande ruimtes om te bouwen tot woonplekken. Als je er namelijk woonruimtes van maakt, kun je ze verhuren en zodoende extra geld verdienen. Het nadeel van bedrijvenpanden is vaak wel dat ze zich ver buiten de stad bevinden; de hoofdsom zul je dus niet kunnen vragen aan je huurders. Omdat bedrijfspanden vaak groot zijn, raden we aan om meerdere kamers te maken. Hierbij is het belangrijk dat je contact opneemt met een makelaar en de gemeente om te bepalen aan welke eisen een woning moet voldoen. Zo is het noodzakelijk dat er voldoende gas, water en licht voorzieningen voorhanden zijn. Als de woning niet leefbaar wordt geacht, ben je een grote investering kwijt. Zorg daarom voor een goede planning. Zoals eerder aangegeven zijn bedrijfsruimtes vaak niet goed geïsoleerd. Een grote factor, zijn de enkelzijdige of kapotte ruiten. Voor het vervangen en herstellen van de ruiten, adviseren we om in zee te gaan met gsfglasherstel.nl. Ze helpen jou bij het renoveren en isoleren van de ruimte door isolerende beglazing te plaatsen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden