Makelaar meijer

Tips voor de aankoop van een nieuwe keuken

Geplaatst op

Een nieuwe keuken kopen van een stressvolle gebeurtenis zijn voor veel mensen. De mogelijkheden zijn eindeloos en er zijn grote verschillen als het gaat om prijs, kwaliteit en service. Om je te helpen bij dit proces hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Zo weet je zeker dat je de keuze goed kunt overdenken en niet meerdere jaren tegen een keuken aankijkt die eigenlijk niet aan al je wensen voldoet.

Ga niet over een nacht ijs

Als je een nieuwe keuken gaat kopen, zorg dan dat je naar de showroomakem gaat en bespreek je vereisten en vooral je budget met een expert die weet waar ze over praten. Steek daarbij genoeg tijd in het vinden van diverse aanbieders en vergelijk de prijs. Wat je ook doet, koop nooit bij je eerste bezoek een keuken, hoe aantrekkelijk het aanbod of de speciale aanbieding er ook uitziet. De kans is groot dat de ‘aanbiedingen’ alleen maar beter worden als je eerst nee zegt.

Kijk voor apparaten bij diverse aanbieders

Als je geen volledige nieuwe keuken nodig hebt maar je wil bepaalde apparaten vervangen, vergelijk dan altijd meerdere aanbieders van hetzelfde product. Vaak kun je bij speciale keuken- of witgoed outlets zoals dehanzewitgoed.nl een hoop geld besparen op bijvoorbeeld een koelkast of combi-oven. Ook hier is het dus belangrijk om bij de eerste de beste aanbieding die je krijgt overstag te gaan.

Onderzoek wie de keuken komt installeren

Het is belangrijk om te weten of het bedrijf waar je de keuken wil gaan kopen zelf mensen in dienst hebben die de keuken plaatsen of dat ze een extern bedrijf inschakelen. Met andere woorden; wie betaal je eigenlijk?. Idealiter heeft het bedrijf hun eigen installateurs, zo voorkom je namelijk problemen met aansprakelijkheid mocht het tijdens de installatie niet helemaal goed gaan.

Doe onderzoek naar de historie van het bedrijf

Een keuken moet als het goed is vele jaren meegaan. Daarom zie je ook vaak teksten als ‘20 jaar garantie’ bij diverse apparaten. Voordat zoiets je over de streep trekt is het goed om onderzoek te doen naar het bedrijf. Als ze zoiets beloven maar pas 2 jaar bestaan is het lastig om hierop te vertrouwen. Als ze al tientallen jaren bestaan weet je dat ze kunnen overleven door middel van goede kwaliteit producten tegen een redelijke prijs en waarschijnlijk ook een goede service.

Visualiseer de keuken in je woning

Hoewel een keuken er in een showroom fantastisch uitziet, kan het totaal anders zijn in je eigen woning. In 2020 heb je bij de grotere keukenwinkels genoeg hulpmiddelen om een 3D-model van de beoogde keuken te maken, alsof deze al in je woning zit. Hierdoor kun je een veel bewustere keuze maken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden