Wanneer je een bedrijf of webshop hebt opgestart, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zo moet je ook rekening houden met de vraag: ‘hoe verzend ik mijn producten?’ In deze blog geven we je een paar tips voor het goedkoper pakket verzenden voor kleinere en opstartende bedrijven.

Onderhandelen

Alle verschillende vervoerders hanteren een bepaald schema voor het verzenden van pakketten. Deze zijn gebaseerd op het verzendvolume van de klant. Hoe meer pakketten je verstuurt, hoe minder kosten je eraan overhoudt. Veel kleinere bedrijven en webshops weten nog niet dat zij kunnen onderhandelen met vervoerders zoals: PostNL, DPD, USP en DHL. Het is dan ook een goed idee om eens contact op te nemen met één van deze bedrijven voordat je er één kiest als jouw vervoerder. Wanneer je de verschillende vervoerders meldt dat je de verschillende vervoerders aan het vergelijken bent, stellen ze misschien wel een betere prijs voor je op.

Samen sta je sterk

Zoals genoemd, worden de kosten per pakket lager wanneer je meer pakketten verstuurt. Je kan er dan ook over nadenken om hierin samen te werken met andere bedrijven. Door dit samen te doen, kan ervoor zorgen dat je lagere verzendkosten krijgt.

Andere bedrijven betalen de verzendkosten.

Wanneer jij een bepaalde doelgroep aanspreekt met jouw bedrijf, zijn er vast bedrijven die reclame willen maken en graag in de ‘picture’ willen staan bij jouw klanten. Je zou deze ondernemingen dan kunnen benaderen om te vragen of zij een deel van jouw verzendkosten willen betalen. In ruil bied je aan dat bij elke verzending een flyer van hen wordt meegestuurd. Het is natuurlijk niet de bedoeling om elk van jouw pakketjes te vullen met reclame. Doe dit dan wat minder opzichtig, zo kan je ook een kortingscode toevoegen. Wanneer je dit doet wordt het door de klant gewaardeerd en is het toch stiekem reclame.

Hergebruik

Wanneer je zelf pakketten ontvangt, is het een goed idee om al de verpakkingsmaterialen te bewaren. Je kunt namelijk veel geld besparen wanneer je de dozen en opvulmateriaal kan hergebruiken. De kleinere bedrijven kunnen hierdoor veel kosten besparen. Je zou zelfs vrienden en familie kunnen vragen of zij nog dozen of opvulmateriaal over hebben, zodat jij die kunt gebruiken.