Heb je zojuist een nieuwe woning gekocht? Van harte gefeliciteerd! Je staat natuurlijk te popelen om de nieuwe woning volledig opnieuw in te richten en lekker je eigen te maken. Klussen zal dan ook een groot onderdeel zijn van het hele verhaal. Om je een handje op weg te helpen met veilig en efficiënt klussen, hebben we deze blog voor je ongesteld in deze blog geven we je namelijk een aantal tips om ervoor te zorgen dat je niet alleen veilig maar ook nog effectief aan de slag kunt gaan. 

Kun je grenzen 

Niet iedereen is overal even goed in. Dat is natuurlijk helemaal niet erg! De één is misschien goed in administratieve en abstracte zaken, terwijl de ander juist meer gespecialiseerd is in het praktische en het handige. Niet elke klus is altijd even eenvoudig. Het is daarom handig om te weten wat je grenzen zijn. Twijfel je over een bepaalde klus? Dan kan het een goed idee zijn om misschien een specialist in te schakelen.Een mooi voorbeeld vinden wij altijd het verwijderen van siliconenkit. Dit is een vrij lastig en secuur werk. Daarom adviseren wij je om een specialist in te schakelen die veel ervaring heeft met het verwijderen van siliconenkit

Ga veilig aan de slag! 

Veiligheid staat voorop! Het is erg belangrijk dat je ervoor kunt zorgen dat je je eigen veiligheid echt lief van de mensen om je heen kunt waarborgen. Het is daarom ook een goed idee om wanneer je gaat klussen, ervoor te zorgen dat je op zijn minst een EHBO-doos in de buurt hebt. Verder dien je ook alert te blijven op zaken zoals het uitzetten van de hoofdschakelaar en het afsluiten van de hoofdkraan wanneer respectievelijk bezig wilt zijn met elektra en waterleidingen. 

Meten is weten 

Het is een eeuwenoud gezegde punt toch is het nog steeds meer dan waar. Je kunt beter iets twee keer opmeten en er zeker van zijn dat iets klopt want volgens je aan de slag gaat. Een mooi voorbeeld is dat wanneer je bijvoorbeeld met plakplinten bezig bent, je hier regelmatig een vergissing in zult kunnen maken. Dit maakt het werk nodeloos vervelend en zorgt er ook voor dat het nodeloos langer zal duren.