Het is belangrijk om je veilig in je huis te voelen. Een goede beveiliging tegen inbrekers is essentieel, daarnaast moet je ook denken over brandveiligheid en koolmonoxide. Je zal niet meteen een duur beveiligingsysteem hoeven kopen, maar een goed slot is al handig tegen inbrekers. Daarnaast wil je bijvoorbeeld een brandblusser in huis hebben, maar wat komt er nog meer bij kijken?

Thuiswerken

Heb jij een bedrijf aan huis? Dan is veiligheid al helemaal belangrijk, omdat je met een werkomgeving te maken hebt. Je kunt ervoor kiezen om een VCA-cursus te doen. Met een VCA cursus leer je veilig werken, en leer je alles over risicovolle werkzaamheden uitvoeren. Niet alleen als leidinggevende is een VCA-cursus aan te raden, maar ook voor je medewerkers. Een VCA cursus staat trouwens voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist voor Aannemers. 

Andere veiligheidsnormen

Naast een VCA cursus is het belangrijk dat jouw pand aan andere veiligheidsnormen voldoet. Wist je dat er ook een keurmerk is van de politie wat betreft veilig wonen? Woningen met dit keurmerk voldoen aan alle eisen die worden gesteld om veilig te wonen. Een inbreker kan binnen een paar minuten binnen zijn, daarom is de beveiliging erg belangrijk. Via de website van het keurmerk kun je een check doen om te kijken of jouw woning voldoet. Naast inbraakpreventie is brandveiligheid ook een belangrijk onderdeel van het aspect veiligheid. Je wil een brandblusser en branddeken hebben, maar ook in staat zijn om snel je huis te verlaten. Na het afronden van je VCA-cursus weet jij hoe je omgaat met je medewerkers, maar thuis zul je misschien ook ooit om moeten gaan met veiligheid. Laat elk jaar je cv-ketel controleren en zorg ervoor dat je een aardlekschakelaar hebt. Op de website van de brandweer kun je meer tips hierover vinden.

Conclusie

Veiligheid staat voorop, zegt men altijd. Daar is niks minder van waar! Je wilt bepaalde situaties gewoon voorkomen, zoals inbraak of brand. Daarom is het goed om wat tijd te investeren in het lezen van de checklist van zowel de politie als de brandweer. Heb jij medewerkers in dienst? Zorg dan ook voor hun veiligheid met een VCA-cursus.