Makelaar meijer

Verhuizen: eten meenemen of niet?

Geplaatst op

Een van de meest uitdagende aspecten van verhuizen is het inpakken van al je meubels en spullen. Bepaal daarom vooraf wat je mee wilt verhuizen en wat niet. Vaak worden eten- en drinkwaren uit de keuken en voorraadkast vergeten, maar door hier slim mee om te gaan kun je geld besparen. Verhuizen met een verhuisbedrijf brengt al de nodige kosten met zich mee, dus dan wil je niet dat goed voedsel verloren gaat. Daarom geven we in dit artikel een aantal tips hoe je het best met eten en drinken om kunt gaan tijdens een verhuizing.

1.      Houdbaarheidsdata controleren

Controleer de houdbaarheidsdata van het eten en drinken dat je op voorraad hebt, zodra je de verhuisdatum weet. Alles wat voor of vlak na de verhuizing verstrijkt, is het waarschijnlijk niet waard om te bewaren. Consumeer dat eten en drink voor de verhuizing of geef het weg voordat je gaat verhuizen.

Heb je een huis gekocht dat nog verbouwd wordt en sla je al je meubels en spullen tijdelijk op in een opslagruimte? Vermijd dan het inpakken van bederfelijk eten en drinken. Verpak geen voedsel of voorraadartikelen in dozen die je langere tijd op wilt slaan. Rottend voedsel kan gaan lekken en schade veroorzaken aan andere producten. Neem eten en drinken met een korte houdbaarheidsdatum daarom mee naar je tijdelijke woning of geef het weg. Mocht je het niet aan familie of vrienden kunnen geven, dan kun je er eventueel ook een voedselbank blij mee maken.

2.      Denk aan de verpakking

Verpakkingen van bepaalde producten, zoals bloem, suiker, rijst en pasta zijn gevoelig en scheuren snel open tijdens het transport. Vooral de reeds geopende verpakkingen hebben de neiging om tijdens de verhuizing kapot te scheuren. Gebruik daarom plastic dozen of diepvrieszakken om ze onderweg te beschermen.

3.      Bescherm glaswerk

Of het nu gaat om wijn, sterke drank of een fles olijfolie; glaswerk heeft extra bescherming nodig tijdens de verhuizing. Schaf bijvoorbeeld wijndozen aan voor het vervoer van de flessen. Vergeet niet om de flessen in noppenfolie of kranten te wikkelen. Het kan ook handig zijn om zachte handdoeken aan alle zijden van een verhuisdoos te leggen om glaswerk en andere kwetsbare spullen te beschermen.

4.      Etiketteren

Het laatste dat je wilt is uren tussen de verhuisdozen zoeken naar eten en drinken dat je mee hebt verhuisd. Koop daarom een goede markeerstift en etiketeer elke verhuisdoos duidelijk en leesbaar. Schrijf gedetailleerd op wat er in elke doos zit, dat maakt het een stuk gemakkelijker en minder stressvol als je de dozen uitpakt in je nieuwe woning.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden