Makelaar meijer

Verkoop je huis sneller, maak het ecologisch

Geplaatst op

Veel potentiële kopers vallen voor een woning die ecologisch verantwoord is. Op deze manier kunnen ze een steentje bijdragen aan een beter milieu en ook nog een centje in de zak houden, omdat de energierekening doorgaans veel lager is wanneer een huis op een ecologisch verantwoorde manier ingericht is. We geven je in deze blog aan aantal manieren waarop je dit kunt doen. 

Manieren waarop je kunt ecologiseren 

Door isolatieglas kan warmte en kou je woning niet makkelijk in of uit. Dat is lekker voor je portemonnee, want dan hoeft de airco of verwarming niet zo zijn beste te doen om de temperatuur in huis op peil te te houden. Dit glas kun je het beste laten installeren door een gespecialiseerd bedrijf. Doorgaan zijn glasplaten relatief zwaar en de bewerking ervan is doorgaans een specialistisch klusje. 

Daarnaast is het mogelijk om de muren van je woning beter te isoleren. In sommige gevallen is de woning oud en is er nog geen moderne muurisolatie aangebracht. We noemen het ook wel spouwmuurisolatie. De spouw is de ruimte tussen de binnen en de buitenmuur. In oude huizen vindt men nog wel eens stro als isolatie. Dat kan tegenwoordig echt niet meer. Wanneer je een bedrijf in de arm neemt die het voor je doet, dan spuiten ze er kunststof parels in en die vormen een heel goede isolatie. 

Technieken die jou energie opleveren 

Het lijkt erop dat onze huizen steeds zelfredzamer worden en dat we op een dag helemaal onafhankelijk zijn van de energieleveranciers. Dit begon natuurlijk allemaal met zonnepanelen, maar met de loop van de jaren zijn er steeds meer technieken bijgekomen die jou energie opleveren. Denk bijvoorbeeld aan de warmtepomp. Dit is nu typisch zo’n technische vernuftigheid die ervoor zorgt dat jij gewoon de energie uit de omgeving kunt halen. Denk dan aan warmte uit de grond en uit de lucht rond je woning. Voor veel mensen is de warmtepomp de oplossing om bijvoorbeeld van het gas af te komen. Gas is een zeer schone brandstof, daarom zijn veel experts ervan overtuigd dat het een toegevoegde waarde heeft om het gas in de toekomst ook aan te houden, maar wellicht kan de kraan te zijner tijd wat meer dichtgedraaid worden en slimme technieken frequenter ingezet. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden