Makelaar meijer

Verruim jouw nieuwe woning met een gietvloer

Geplaatst op

Voldoende rust in ons leven is essentieel voor een gezonde lichamelijke en geestelijke toestand. Dat Klinkt makkelijk, maar in het hectische leven van tegenwoordig is het nog knap lastig om regelmatig rust te vinden. Om deze reden is het juist belangrijk om je woning zo in te richten dat het rust uitstraalt. De vloer is hierbij van zeer grote invloed en dient dan ook met zorg te worden uitgekozen. In deze blog ga je er achter komen wat een gietvloer voor de rust in een woning kan betekenen en welke gietvloer het beste bij jou past.

De eigenschappen van een gietvloer

Een gietvloer wordt gekenmerkt door zijn naadloze karakter dat wordt gecreëerd doordat er in één keer een vloeibare afwerklaag over een draagvloer wordt gegoten. Doordat de vloer wordt gelegd als één geheel ontstaat er door het hele huis een rustige uitstraling. Voornamelijk door het gebruik van lichte tinten ontstaat er een kleine optische illusie waardoor de woning een stuk ruimer lijkt. Op deze manier ben je op een gemakkelijke manier in staat om meer ruimte te creëren in de woning. Daarnaast is een gietvloer zeer duurzaam in vergelijking met een houten vloer, tegels of tapijt. Een gietvloer gaat namelijk gemiddeld zo’n 30 jaar mee.

Polyurethaan gietvloer

De afwerklaag van een gietvloer bestaat in de meeste woningen uit polyurethaan, oftewel PU. Polyurethaan is een kunststof dat licht elastisch is, waardoor er geen scheuren ontstaan bij warmteverschillen door bijvoorbeeld een vloerverwarming. Daarnaast is een polyurethaan gietvloer zeer geschikt voor woningen met onderburen omdat de vloer een geluiddempende werking heeft. Twijfel je of jouw ondergrond geschikt is om een polyurethaan gietvloer te plaatsen? Dan wordt bij deze alle twijfel weggenomen omdat deze gietvloer op vrijwel elke ondergrond geplaatst kan worden, zoals: beton, tegels, hout en chape.

Epoxy gietvloer

De epoxy gietvloer wordt voornamelijk gebruikt in kantoorpanden en overige bedrijventerreinen. Dit komt doordat de epoxy gietvloer een stuk harder is dan de polyurethaan gietvloer. Door het harde karakter van deze gietvloer is het zeer bestendig tegen krassen en kan het gemakkelijk zware voertuigen verdragen. Juist door het sterke karakter van deze gietvloer wordt het ook steeds vaker gebruikt in particuliere woningen. De gietvloer is waterdicht en zeer gemakkelijk schoon te maken, waardoor het in dit geval vaak gaat om gezinnen met jonge kinderen.

Cementgebonden gietvloer

Een andere gietvloer die steeds vaker wordt toegepast onder bewoners is een cementgebonden gietvloer. De afwerklaag van deze gietvloer bestaat uit cement, toeslagstoffen en bindmiddelen waardoor de vloer een industriële uitstraling krijgt. Men kiest vaak voor een cementgebonden gietvloer wanneer de inrichting van het huis modern en strak is. Belangrijk om te weten bij het aanbrengen van een cementgebonden gietvloer is dat de vloer niet geschikt is voor vochtige kamers zoals de badkamer. Ondanks de glanzende of matte beschermende laag die wordt aangebracht blijft de structuur van het oppervlak open waardoor vocht de vloer kan binnendringen. Het aanleggen van de gietvloer neemt zo’n vijf dagen in beslag.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden