Makelaar meijer

Vier simpele manieren om je huis een nieuwe look te geven

Geplaatst op

Er kan een punt komen waarop je uitgekeken bent op je huidige interieur en toe bent aan iets nieuws. Om een nieuwe look te creëren zijn er tientallen manieren om dit te realiseren en ook aan inspiratie geen gebrek met diverse websites en blogs boordevol ideeën. In deze blog kijken we naar een aantal tips om je woning een nieuwe look te geven voor een kleine prijs. Want een frisse uitstraling hoeft zeker niet duur te zijn!

Het begint met een grote schoonmaak

Het zal je verbazen hoeveel je al kunt bereiken met een grote schoonmaak in je huis. Vooral in woningen die bijvoorbeeld al 10 jaar hetzelfde interieur hebben zijn meubels vaak versleten of de kleuren dof geworden. Door grondige meubelreiniging kun je de originele kleuren vaak weer terugbrengen. Hetzelfde geldt voor een vloer. Professioneel vloerbedekking reinigen kan al wonderen doen, zonder dat je een volledig nieuwe hoeft te laten leggen. Uiteraard zijn er ook zaken die je niet kunt reinigen maar beter kunt vervangen, denk bijvoorbeeld aan een behang in kamers waar jarenlang gerookt is.

Voeg frisse kleuren toe

Voortbordurend op het eerste punt is het toevoegen van kleur een goedkope en effectieve manier om de uitstraling van je woning of een bepaalde kamer te veranderen. Denk aan felgekleurde kussens voor op je bank of een vloerkleed voor onder de salontafel. Daarnaast zijn mooie bloemen in een opvallende vaas altijd een goede optie om een ruimte, al dan niet tijdelijk, op te fleuren.

Speel met de verlichting

De verlichting in een ruimte is vaak bepalend voor de sfeer. Dit komt niet alleen door de soort verlichting, zoals het verschil tussen warmere kleuren of een steriel wit licht, maar ook de lampen zelf. Er zijn honderden lampen die ook als meubelstuk iets bijdragen aan de uitstraling van je kamer. Denk bijvoorbeeld aan hanglampen met een industriële uitstraling of rustieke lampenkappen. Je kun daarnaast kiezen voor spots om schilderijen of bepaalde meubelstukken letterlijk in het spotlicht te zetten.

Voeg decoratieve spiegels of schilderijen toe

Wat er aan de muren hangt wordt vaak onderschat als het gaat om de sfeer in een ruimte. Met een schilderij of fotocollage kun je al een hoop karakter toevoegen. Let echter wel op dat het daardoor niet te druk of beklemmend wordt. Een goede manier om juist een idee van ruimtelijkheid te creëren is door middel van decoratieve spiegels. Naast het feit dat ze stylish zijn krijg je het idee dat de kamer groter is. Voor veel mensen is dat ook een van de doelen van een renovatie of herinrichting.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden