Makelaar meijer

Vijf fouten die je wil voorkomen bij het renoveren van je vloer

Geplaatst op

Nu iedereen de hele week binnen zit door het coronavirus, begint het bij veel mensen te kriebelen om aanpassingen aan het huis of de tuin te doen. Misschien ben je intussen de kleur van de muren helemaal zat, of is de vloer na al die jaren helemaal versleten en toe aan vervanging. Mocht je zelf een vloer willen gaan vervangen zijn er een aantal valkuilen waar je niet in wil trappen. Daarom hebben we in deze blog vijf van deze fouten of valkuilen beschreven, zodat je er zelf al rekening mee kan houden.

Bezuinigen op materialen

Renovaties aan een woning kunnen duur zijn. En hoewel je kosten kunt besparen op bepaalde onderdelen, is de vloer één van de onderdelen waar je dit niet wil doen. Mocht je een vloer kiezen van mindere kwaliteit, dan is de kans aanwezig dat deze over een aantal jaar waarschijnlijk weer aan vervanging toe is. Een vloer van een goede kwaliteit gaat jaren mee en behoudt ook de mooie uitstraling. Op termijn bespaar je daar geld mee.

Bezuinigen op verwijderen en installeren van de vloer

De kwaliteit van de vloer is net zo belangrijk als het verwijderen en leggen van de vloer. Met tips kun je zelf een houten vloer verwijderen en de ondergrond op een manier prepareren dat het leggen van een nieuwe houten vloer zonder problemen gaat. Het is wel altijd aan te raden om voor het leggen van een (wat duurdere) houten vloer professionals in te schakelen.

Onrealistische planning van je project

Net als bij zoveel bouwprojecten is het goed om vooraf een ruime planning te hebben, waar je waarschijnlijk alsnog overheen gaat. Onverwachte problemen kunnen naar voren komen, waardoor het project vertraagt wordt. Geef jezelf en de installateurs extra tijd om voor iedereen de stressniveaus te minimaliseren. 

Gebruik maken van het verkeerde materiaal

Wanneer je in een opwelling besluit om een vloer te renoveren, kan het zijn dat je een ondoordachte keuze maakt als het gaat om de materialen. Neem niet een vloer die heel erg aan de mode onderhevig is, maar een die je over 10 jaar nog steeds mooi vindt. Dit heeft ook te maken met de waarde die de vloer oplevert, mocht je huis tussentijds willen verkopen. 

Een onrealistisch budget stellen

Geen enkel renovatieproject is goedkoop, zeker als het iets is waar je hopelijk nog jaren mee vooruit kan. Het is goed om bij het vaststellen van je budget een richtlijn te maken met best-case en worst-case scenario. Hou rekening met materiaalkosten, arbeidsuren van specialisten en onverwachte kosten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden