Makelaar meijer

Vijf goedkope manieren om je keuken in een nieuw jasje te steken

Geplaatst op

Na een tijd raken mensen uitgekeken bijna alles in hun huis, zo ook de keuken. Daarnaast zijn spullen in de keuken in sommige gevallen ook echt toe aan vervanging door ouderdom of slijtage. Een keuken renoveren kost over het algemeen veel geld, gemiddeld iets onder de € 20.000,-. Het is echter helemaal niet nodig om een volledige renovatie uit te voeren.  Uiteraard zijn er in eerste instantie al genoeg goede, goedkope keukens te vinden, maar ook kleine veranderingen hoeven niet duur te zijn. We hebben vijf tips op een rijtje gezet om keukens op een goedkope manier weer fris te maken.

Gebruik nieuwe patronen

Een vintage tapijt of een fleurig behang voegt meteen een hoop sfeer en verandert de hele uitstraling van een keuken. Zelfs al is deze niet heel groot. Het is uiteraard ook mogelijk om beide te doen, al moet je dan wel zorgen dat de verschillende patronen qua stijl en kleur bij elkaar passen.

Hang zwevende plankjes op

De ideale manier om meer ruimtelijkheid te creëren en de uitstraling veel opener te maken is door plankjes aan de muur te bevestigen waar je spullen op kan zetten. Weg met de kastjes waar alles achter deurtjes verborgen zit en laat zien wat je in huis hebt, letterlijk. Let wel op dat het niet te rommelig wordt!

Gebruik borden als wanddecoratie

Kale muren kun je eenvoudig opleuken door verschillende bordjes die je niet gebruikt op te hangen. De opties en patronen zijn eindeloos en met dubbelzijdig tape kom je al een heel eind. Daarnaast zijn er ook speciale bord-hangers te koop waaraan je ze veilig kunt ophangen.

Breng een beetje kleur in een lichte keuken

Veel mensen zijn fan van een witte keuken. Stralend wit geeft een schoon gevoel, maar kan op termijn ook snel eentonig of saai worden. Kleur toevoegen kan met verschillende spullen of materialen, zonder dat het veel geld hoeft te kosten. Als je de ruimte hebt is het een goed idee om bijvoorbeeld vier metalen krukken weg te zetten, ieder in een andere kleur. Daarbij kun je ook kiezen voor andere fel gekleurde accessoires, zoals theedoeken of fruitschalen. Deze breken de eentonige uitstraling direct.

Speel met de verlichting

Verlichting is in iedere ruimte belangrijk voor de sfeer. Uiteraard zit hier ook een belangrijk deel functionaliteit aan verbonden, maar het is mogelijk om met aanpassingen in de verlichting een andere uitstraling te creëren in de keuken. Koop bijvoorbeeld hanglampen met een strak design, of juist een heel rustieke uitstraling. Of kies voor een andere tint verlichting om de sfeer aan te passen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden