Makelaar meijer

Voordelen van laminaat voor je woningdesign!

Geplaatst op

Het visgraatmotief is in Hongarije ontstaan en is toegepast op een vloerdesign door Italianen in de 16e eeuw. Daarna werd het superpopulair in Frankrijk bij de adel. Eeuwen later zien we het zowel in parket als in voordelig laminaat terugkomen. We nemen in deze blog met je door waarom visgraat laminaat zo voordelig is. Lees snel verder om te ontdekken hoe het in elkaar zit. Lees ook onze andere teksten op de site, zo ben je steeds op de hoogte van de laatste nieuwtjes als het gaat om design en wonen. 

Luxe

Het laminaat met een visgraatmotief ziet er luxe uit omdat het natuurlijk een echo is van de parketvloeren in dit motief, die lagen in de kastelen van de Franse adel. Mensen associëren dit motief nog steeds met die tijd. Daarnaast is het natuurlijk ook allemaal veel concreter te stellen: mensen houden van het motief omdat het er zo leuk uitziet. Natuurlijk een stuk spannender dan planken die recht liggen.  

Duurzaam

Laminaat is door zijn slijtvastheid bijzonder duurzaam te noemen. Wel nemen mensen voorzorgsmaatregelen door kleden te leggen op plekken waar veel op het laminaat gelopen wordt, denk daarbij aan de gang of een looppad door de woonkamer. 

Makkelijk te leggen 

Het is erg gemakkelijk om laminaat te leggen. Gewoon in de juiste vorm zagen (dit hoeft trouwens voor grote stukken van een kamer niet) en in elkaar klikken of naast elkaar leggen. Je kunt met twee mensen in een mum van tijd een kamer doen. Het leuk van visgraatlaminaat is dat je de planken niet in het motief hoeft te leggen, zoals bij parket wel het geval is. Leg de planken gewoon recht en het lijkt alsof het in een visgraatpatroon ligt. 

Vele variaties 

Door de kunststof laag die op het laminaat zit, met daaronder een print, is het mogelijk om talloze variaties van het laminaat te krijgen. Dus diverse houtsoorten (tinten daarvan) zijn te krijgen. In combinatie met een visgraatmotief is dat heel wat. 

Lage prijs

Veel mensen worden aangetrokken door de gunstige eigenschappen van het materiaal, maar ook door de lage prijs (in vergelijking met parket of een gietvloer, et cetera.). Overweeg dus een laminaatvloer; je zult er zeker geen spijt van krijgen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden