Er zijn genoeg redenen te bedenken om te kiezen voor het volledig vervangen van het dak van je woning. Zo is het dak een belangrijke factor in het isoleren van je woning. Daarnaast kun je ruimte maken om er zonnepanelen te laten plaatsen om groene energie op te wekken. Ook is het vaak noodzaak om het dak volledig te vervangen als deze te lang achterstallig is onderhouden.

Wat ga je allemaal vervangen?

Bij het vervangen van een dak zijn er een aantal zaken die belangrijk zijn om te controleren. Je kunt namelijk alleen de dakpannen vervangen, de dakplaten of je moet de gehele dakconstructie vervangen. Bij het vervangen van je dak is het aan te raden om goed onderzoek te doen naar de staat van al deze dakelementen. Op basis daarvan weet je gelijk waar je aan toe bent en waar je in kunt gaan investeren.

Een duurzaam dak plaatsen

Het woord ‘duurzaam’ is vandaag de dag bijna niet weg te denken. En dit is niet voor niets. Een duurzaam dak levert namelijk veel voordelen op. We willen je daarom hier graag kennis mee laten maken. Nu je toch bezig gaat het met het vervangen van je dak kun je de volgende zaken overwegen:

  • Laat je dak volledig isoleren op maat
  • Maak je dak geschikt voor zonnepanelen
  • Controleer de staat van je dakconstructie

Door in de bovenstaande zaken te investeren zul je het maximale uit je dak vervanging halen. Door je dak op een goede manier te isoleren zul je veel warmte behouden tijdens de winter en houd je het ook koel in de zomer. Het investeren van zonnepanelen biedt veel groene energie op. Hiermee kun je in circa 5 tot 10 jaar je geld al terugverdienen.

Dakpannen vervangen

Een dak moet naast de al behandelde punten er natuurlijk ook gewoon goed uit zien. Een dak is met veel verschillende soorten dakpannen te bedekken. De meeste gebruikte dakpannen in Nederland zijn:

  • Holle dakpannen
  • Vlakke dakpannen
  • Keramische dakpannen

Daarnaast zijn de dakpannen in verschillende maten en kleuren verkrijgbaar. De afwerking is hierbij ook belangrijk. Mocht je liever niet jaar in jaar uit het mos van de dakpannen willen halen, dan is het aan te raden om voor de keramische dakpannen te gaan. Je kiest dan voor kwaliteit. Door het gladde oppervlak zal vuil zich moeilijk hechten.