Makelaar meijer

Waar moet je aan denken bij onderhoud van je huis?

Geplaatst op

Gefeliciteerd met je nieuwe woning! Misschien moet er nog het één en ander gebeuren, of is het al instapklaar. In elk geval zul je het wel moeten onderhouden, wil je het gewenste resultaat ook daadwerkelijk behouden. Waar moet je aan denken bij onderhoud?

Interieur

Meubels zijn een belangrijk aspect in het huis, je zit er natuurlijk elke dag op. Oude meubels kun je ook makkelijk pimpen met een likje verf en wat blanke lak. Wil je dat jouw houten meubels geen beschadigingen oplopen? Dan is blanke lak de oplossing. Blanke lak biedt een beschermlaag voor bijvoorbeeld jouw houten tafel. Geen krassen of andere slijtage met blanke lak, handig met het schuiven van meubels of met kinderen. Als je gaat verhuizen is het handig om de blanke lak van te voren al aan te brengen, zodat alles heel blijft tot aan je nieuwe deur. Blanke lak kun je aanbrengen met een kwast of komt in de vorm van een spuitbus.

Veiligheid

Onderhoud is niet alleen belangrijk voor het oog, maar ook voor de veiligheid. Heb je een schoorsteen? Laat hem dan jaarlijks schoonmaken en controleren. Een ketel of boiler dient ook gecontroleerd te worden, evenals gas ketels en radiatoren. Daarnaast is het ook belangrijk om oplettend te zijn voor schimmel, dit kan eenvoudig ontstaan op muren in bijvoorbeeld je slaapkamer of badkamer. Vochtwerende verf is ook handig om mee te beginnen, mocht je net een nieuw huis hebben. En vergeet uiteraard je huis niet te ventileren, dit voorkomt ook problemen.

Conclusie

Het is altijd leuk om te verhuizen naar jouw splinternieuwe huis. Maar naast het plezier zul je ook moeten denken aan onderhoud, of het nu een koop- of huurhuis is. Het interieur is erg belangrijk omdat je het dagelijks gebruikt. Heb je houten meubels? Zorg er dan voor dat je een beschermlaag gebruikt om krassen of andere beschadigingen te voorkomen. Daarnaast moet je rekening houden met onderhoudszaken op het gebied van veiligheid. Heb je een open haard? Laat hem dan jaarlijks schoonmaken. Een ketel of boiler zal ook regelmatig check-ups moeten krijgen. Ook schimmel op de muren is een probleem dat vaak voorkomt, zorg voor vochtwerende verf.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden