Wanneer je overwegen om te verhuizen naar een nieuwe stad gewoon omdat je een keer een nieuwe uitdaging wil, dan is het misschien goed om Deventer te overwegen. In deze blog gaan we een aantal redenen noemen waarom Deventer een leuke stad is om te wonen. Lees met ons mee en ontdek hoe het precies zit. Wees geïnspireerd!

Natuur

Wanneer je het lekker aan het werk bent geweest en je even pauze hebt, dan is het natuurlijk hartstikke fijn om in de natuur te kunnen lopen. In Deventer heb je genoeg mogelijkheden om de natuur te ontdekken. Een wandeling in de natuur kan je kijk op de zaken verfrissen en je kunt alles weer veel zonniger inzien. Deventer heeft onder andere de IJssel en een park waar je heerlijk kan lopen, dat doet je goed. Ook in je vrije tijd biedt de IJssel veel mogelijkheden, zo kun je onder andere op de oever je barbecue neerzetten en genieten van het zomerse weer. Ook als het herfst is, is het erg mooi in Deventer; de bladeren vallen van de bomen en jij kunt lekker ingepakt in je winterjas kijken hoe de natuur verandert, het is namelijk nooit saai in de natuur.

 

Oudheden

Deventer is gesticht in 1250 en dit maakt de stad een historisch bolwerk. Je kunt verschillende historische gebouwen bezichtigen en ook zijn de musea waar je aan kunt vergapen aan oude objecten. Een wandeling door het centrum van Deventer maakt al snel duidelijk dat je te maken hebt met een stad waar ze authenticiteit hoog in het vaandel hebben staan. Zo vind je maar weinig grote ketens, afgezien van een Primark, maar juist wel weer authentieke winkeltjes met allerlei tweedehands spulletjes. Denk aan brocantes en antiekwinkels. Dus als je een keer een leuke slag wilt slaan voor je eclectische interieur, dan moet je echt in Deventer zijn.

Lekkernijen

Er zijn een aantal festivals in Deventer die erg leuk zijn bijvoorbeeld Deventer op Stelten en maar ook het Charles Dickens Festival wat elke winter gehouden wordt. Dit laatste festival staat helemaal in het teken van a Christmas Carol-thema. Ook voor de boekenfans onder ons, zijn er een aantal gigantisch leuke dingen te doen, bijvoorbeeld het literaire festival het Boeken een Festival. Naast deze culturele- zijn er ook culinaire lekkernijen bijvoorbeeld de Deventer Koek, die met smaak wordt gegeten tijdens de verschillende events.

Conclusie

Deventer is een ontzettend leuke stad om te wonen, omdat er veel culturele dingen te doen zijn. Ook de natuur is goed vertegenwoordigd in deze historische stad die al sinds de 13e eeuw bestaat en daardoor een bijzondere sfeer met zich meebrengt. Iedereen die van de Nederlandse geschiedenis houdt, zou eens een kijkje moeten komen nemen. Wanneer je overweegt om in Deventer te komen wonen, dan kan makelaar Deventer je prima ondersteunen met het vinden van een ideale woning.