Makelaar meijer

Waarom een systeemplafond?

Geplaatst op

Wil je een nieuw plafond in je kantoor, werkruimte of zelfs thuis? Dan kan je kiezen voor een systeemplafond, maar waarom zou je hiervoor kiezen? Zo’n plafond heeft genoeg voordelen, zo zijn ze bijvoorbeeld vochtbestendig. In deze blog hebben we het dan ook over deze voordelen. 

Wat is een systeemplafond?

Een systeemplafond is een plafond waar er door middel van platen, profielen en een ophangsysteem, een vrij toegankelijke ruimte tussen de bovenliggende vloer en het bestaande plafond. Deze ruimte kan worden gebruikt voor de aanleg van bijvoorbeeld systeemleidingen zoals, elektriciteit, verwarming en riolering.

De voordelen 

Eén van de voordelen van een systeemplafond is dat er redelijk eenvoudig eventuele beschadigde platen vervangen kunnen worden. Ook kan er op een snelle manier verlichting gemonteerd worden. Door middel van de combinatie van de profielen van het plafond en de platen kun je verschillende aanzichten creëren.

Vochtbestendigheid

In veel panden is het plafond aan renovatie toe, vaak komt dit door de luchtvochtigheid in het gebouw. Luchtvochtigheid kan namelijk de structuur van bepaalde plafondpanelen verzwakken. Deze verliezen vervolgens hun vorm. Zo ziet het plafond er niet meer mooi uit en in extreme gevallen kunnen de panelen naar beneden vallen. Doordat er vaak leidingen op het plafond worden geplaatst, kan het daarboven vrij warm worden en kan de temperatuur veranderen, dit geldt dan ook voor de temperatuur van de luchtvochtigheid. Doordat de platen van het systeemplafond waterbestendig zijn, zullen deze niet vervormen door het vocht en de temperatuur. Hierdoor zul je langer plezier hebben van je plafond.  

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden