Makelaar meijer

Waarom is het leuk om in Groningen te wonen?

Geplaatst op

Er zijn zoveel dingen op te noemen waarom Groningen een geweldige stad is om te wonen. Dat zou allemaal niet in deze blog passen. Natuurlijk hebben we wel een aantal highlights voor je onder elkaar gezet, zodat je een indruk van de rijkheid van de stad kunt krijgen. Lees snel verder in deze blog en doe je voordeel met de tips. Veel plezier! Makelaar Groningen helpt je graag bij het vinden van een woning in deze topstad!

Natuur rond de stad

Het Hogeland rond de stad is een schitterende plek om rond te rijden en te wandelen. De vlakte van het land is beroemd en bezongen door zangers als Ede Staal. Er is een bijzondere sfeer te proeven in het Hoge Noorden, dat kan niemand ontkennen. Ga zelf maar eens kijken.

Bruisende lokale muziekcultuur

Sinds de jaren zeventig heeft de Groninger populaire muziekcultuur een flinke boost gekregen. Dit had voor een groot deel te maken met de komst van Herman Brood in de stad. Deze rock ’n roll artiest heeft er namelijk mede voor gezorgd dat er een bloeiende bandje cultuur ontstaan is. Op plekken als Hedon, EM2 en het festival Noorderslag, vinden we de eitjes in de Groninger eierbal (de stad staat bekend om de eierbal), de kers op de taart en de krenten in de noorderlijke pap. Vertrek dus noordwaarts als je van populaire muziek houdt.

Oosterpoort

In de Oosterpoort muziek/-schouwburg zie je zowel pop als klassieke muziek. Ook jazz en andere dansmuziek (natuurlijk ook een vorm van pop) kun je hier ervaren. Het is een schitterende zaal waar nationale en internationale artiesten elkaar afwisselen.

Historie

In de stad Groningen kan iedereen die van historische zaken houdt volledig aan zijn of haar trekken komen. Dit komt natuurlijk door de hoge leeftijd van de stad, deze werd in 1040 officieel stad verklaart door de Duitse Koning Hendrik III. Al in de prehistorie was er bewoning van de gronden waar nu de moderne stad Groningen staat. Een prachtige plek waarin diverse gebouwen als versteende echo’s uit verschillende tijdperken samenkomen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden