Makelaar meijer

Waarom je hardhout moet gebruiken voor je tuinprojecten

Geplaatst op

Bij de meeste tuinprojecten wordt gebruik gemaakt van hout. Maar welke houtsoorten, maten en kwaliteit heb je nodig voor jouw specifieke tuinprojecten? Je werkt uiteraard met een budget en wilt de beste prijskwaliteit verhouding. Met hardhout planken kun je prachtige schuttingen, vlonders en beschoeiingen realiseren. Hierbij heb je ook nog de keuze uit veel verschillende soorten hardhout materialen. Ontdek de voordelen van het gebruik van hardhout voor jou tuinproject.

Voordelen gebruik hardhout

Hardhout komt voor in veel diverse soorten. Zo kun je kiezen uit Azobé, Keruing, Massaranduba, Bangkirai, Angelim Vermelho en meer. Afhankelijk van je voorkeuren kun je een hardhouten soort uitkiezen dat het beste bij je project past. Daarnaast geniet je met hardhouten materialen de voordelen:

  • Veerkrachtig
  • Robuust
  • Onderhoudsarm
  • Isoleert
  • Geschikt voor alle tuinprojecten

Het sterke materiaal gaat lang mee en is daardoor ook duurzaam. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je om de zoveel jaar het hout moet laten vervangen.

Schuttingproject

In de meeste tuinen staan schuttingen om jouw tuin van die van de buren te scheiden. Wanneer een nieuwe schutting geplaatst moet worden, kun je het beste in samenspraak tot een keuze en prijs komen. Gaan jullie liever voor een zachte houtsoort die veel nabewerking en onderhoud nodig heeft of een hardhouten schutting, die in principe in een keer geplaatst kan worden. Het is aan te raden om te kiezen voor een lange termijn investering met een hardhouten schutting.

Vlonderproject

Een vlonder aan het water is een mooi project dat je kunt realiseren met hardhout materialen. Dit zal ook zorgen voor een echte eyecatcher op afstand. Daarnaast is de kwaliteit van een hardhouten vlonder uitstekend en gaat het lang mee. Deze kun je realiseren inclusief met een trap naar je tuin en in combinatie met een aanlegplaats voor bijvoorbeeld een eigen bootje.

Waterproject

Bij veel woningen aan het water zul je ongetwijfeld een beschoeiing nodig hebben. Dit is de constructie langs een waterkant die ervoor zorgt dat de tuinrand geen last krijgt van erosie en in verval raakt. Het beschermt ook tegen andere waterinvloeden zoals golven van voorbijvarende boten. Een damwand is ook gelijk te combineren met een vlonderproject.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden