Makelaar meijer

Waarom willen mensen in ’t Gooi wonen?

Geplaatst op

Al jaren staat het Gooi bekend als dé plek om te wonen in Nederland. Gelegen in het zuidoosten van Noord-Holland zijn plaatsen als Bussum, Laren, Loosdrecht, Blaricum en Hilversum gewilde locaties om een huis te hebben. De vraag is echter wat exact de redenen zijn voor deze reputatie. In deze blog hebben we de drie voornaamste redenen om te wonen in het Gooi voor je op een rijtje gezet.

De centrale ligging

Net als bij individuele woningen is de locatie van het gehele gebied een belangrijke factor voor veel mensen. ’t Gooi ligt in de Randstad op relatief korte afstand van grote steden als Amsterdam, Utrecht en Amersfoort. Uiteraard werken er enorm veel mensen in deze regio, waardoor de dagelijkse afstand van thuis naar het werk redelijk laag is.

De omgeving

De randstad staat niet bepaald bekend om haar natuurlijke schoonheid en rust. De drukke steden met grote flats en appartementencomplexen, gecombineerd met bedrijven en wegen maken het een hectische plaats. Voor veel gezinnen, van jong tot oud, is dat niet een ideale omgeving om te wonen. Het Gooi is daarin een welkome uitzondering. De steden en dorpen in ’t Gooi worden gekenmerkt door de vele beheerde natuurgebieden met zowel bossen als waterplassen. Uiteraard komen de woningen met een dergelijke omgeving met een prijskaartje, zeker omdat de rust en natuur op een zo centraal in Nederland ligt.

De historie

Dorpen en steden die een en al historie ademen maken het al gauw een gewilde plek om er te wonen of om toeristen te trekken. ’t Gooi is een van de oudste bewoonde gebieden en bevat dus genoeg historische monumenten. Het beste voorbeeld is waarschijnlijk Naarden. De vroegere vestingstad in de gemeente Naarden-Bussum heeft een perfect gerestaureerde vesting die nu dienst doet als het Nederlands Vestingmuseum.

Deze drie factoren maken het Gooi een erg gewilde plek om te wonen. Het is een ideale plek om kinderen op te laten groeien, maar ook om zelf oud te worden. Als je geïnteresseerd bent in een woning in deze regio kun je het beste contact opnemen met een makelaar in ‘t Gooi. Met jaren ervaring in meerdere plaatsen kunnen ze nog veel meer vertellen over de regio en wat de meest ideale plaatsen zijn om een woning te kopen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden