Makelaar meijer

Wanneer een nieuw matras kopen? Enkele tips!

Geplaatst op

Een nieuw matras kopen doe je niet elke maand, daarom is het slim om het juiste matras voor jou te kiezen. We hebben een aantal tips in deze blog verzameld waarmee het makkelijker gaat. Natuurlijk is er niet een formule te geven voor het kopen van een matras, maar wat wel heel helder aan te geven is, is de stelling dat het vooral om je eigen gevoel bij een matras gaat. Goedkope matrassen zijn overal te krijgen en zeer passend voor jouw situatie.

Hoe koop je een matras?

Er zijn diverse manieren om een matras te kopen. Je kunt het online doen zonder het ding van te voren gezien te hebben. Het voordeel van deze manier van shoppen is dat je veel afbeelding kunt checken en eigenschappen. Je bestelt het matras en het wordt bij je thuisgebracht. Een reden om niet online te shoppen is het simpele feit dat je geen enkele manier hebt om lekker te liggen op het matras om het uit te proberen in de winkel. Het is belangrijk om echt langer dan een minuut te liggen op het matras, zo kom je er sneller achter of het matras iets voor jou is.

Waar op letten bij het kopen van een matras ?

Wanneer je een matras koopt is het belangrijk om op een aantal zaken te letten:

  • Ademt het materiaal, dus kan je lichaamswarmte weg?
  • Is het stevig materiaal dat niet snel doorzakt?
  • Biedt het materiaal voldoende ondersteuning?

Er bestaan diverse soorten matrassen met een prijs/kwaliteitverhouding die je even goed moet bekijken.

Welk matras kopen bij rugpijn?

Het matras van traagschuim is een van de betere en goedkopere oplossingen voor mensen met rugproblemen. Een nadeel van dit matrastype is dat het de warmte van je lichaam niet goed weg laat vloeien, waardoor je sneller een warm gevoel krijgt. Heb jij het van jezelf niet snel warm, dan is dit een prima matras. Daarnaast heb je nog de matrassen met comfortzones, waarbij veren in het matras op de plek van de comfortzones minder hard zijn, waardoor je een matras krijgt dat soepel aanvoelt, bijvoorbeeld bij probleem gebieden als rug en schouders.

Conclusie

Een matras kopen is een persoonlijke aangelegenheid. Niet iedereen houdt van liggen op het zelfde matras. Het is daarom goed om lekker naar de beddenwinkel te gaan om het matras uit te proberen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden