Makelaar meijer

Wat is een akoestisch plafond?

Geplaatst op

Wanneer je een opnamefanaat bent, dan zul je veel aandacht besteden aan de akoestiek van je studio. Dat is ook wel nodig om de klank van je opnames hoogstaand te krijgen. Ze zeggen wel eens dat de beste manier om te mixen, de juiste keuze en plaatsing van microfoons in de ruimte is. Het is belangrijk dat de opgenomen klanken zo helder mogelijk zijn en zonder bijgeluiden van een galmende kamer. Deze geluiden zijn namelijk niet te veranderen door audio technische middelen. Effecten als galm toevoegen en weer weghalen met behulp van software is een veel betere benadering. Een akoestisch plafond helpt de akoestiek van een kamer te verbeteren (geen galm) en zorgt hierdoor voor beter opnames. Er zijn echter nog meer toepassingen van dit type plafond. We nemen ze hieronder met je door.

Akoestisch plafond in restaurant

Het is bijzonder hinderlijk om in een restaurant te zitten waarin het gekakel van de mensen om je heen versterkt wordt door de galmende ruimte. Hetzelfde geldt voor het kantoor of een klaslokaal. Soms galmt het zo hard dat je je eigen gesprek niet meer kunt verstaan. Natuurlijk, een beetje rumoer is gezellig, maar herrie om je heen maakt de sfeer er juist niet beter op. Een akoestisch spray plafond zorgt dat dit tot het verleden behoort.

Wat kost een akoestisch plafond?

De kosten voor een akoestisch plafond lopen uiteen, dit komt door het verschil in lengte, breedte, dikte van de spay, eventueel de kleur en het aantal uur dat een expert met je plafond bezig is. Het is daarom erg lastig om te zeggen wat een project bij jouw thuis, in je bedrijf of educatieve instelling gaat kosten. Wel is het mogelijk om bij de desbetreffende expert een offerte op te vragen, zij kunnen dan een heldere berekening maken van de kosten die er voor de werkzaamheden gerekend zullen worden.

Spray plafond

Er bestaan meerdere akoestische plafonds, waarbij de eerste een constructie is die onder je bestaande plafond gemaakt wordt. Tussen het plafond en de laag zit dan vaak een tussen ruimte. Ook kunnen er geluidsabsorberende panelen geplaatst worden, dit is dan een tweede type. Type drie is een akoestisch spray plafond waarbij een speciale stof op het plafond gesprayd wordt, een stof die geluid absorbeert en de galmende klanken in een ruimte doet zwijgen.

Conclusie

Wanneer je de akoestiek in een ruimte wilt verbeteren, omwille van een opname, gesprek of studiesituatie, een akoestisch plafond helpt je dit doel te bereiken. Voor de kosten moet je een offerte opvragen bij de desbetreffende expert. Hij of zij kan je er alles over vertellen. Er zijn meerdere oplossing voor je plafond, laat je hierover informeren door de professional die je misschien in de arm wilt nemen. Lees lekker verder op onze site en laat je informeren.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden