Kaprun een gemeente in district Zell am See in Oostenrijk is in de winter het perfecte skigebied. Hoewel niet heel veel mensen er aan denken is het ook leuk om in de zomer naar Kaprun te gaan. In het centrum liggen genoeg café’s, pubs en restaurant met mooie zonnige terrassen. 

Zwemmen

In Kaprun zijn verschillende zwemfaciliteiten te vinden. Je vindt hier meerdere overdekte en buitenzwembaden. Uiteraard kun je ook een duik nemen in het meer van Zell am See. Voor een dagje in de spa is Tauern Spa Kaprun erg aan te raden. Je kunt vanaf veel zwembaden genieten van het prachtige landschap. 

Wandelen en fietsen

In deze omgeving kun je de mooiste wandel- of fietstochten maken. Er zijn wel 83 wandelroutes te vinden, van eenvoudige routes tot routes voor de gevorderde lopers. Je kunt zelfs met een gids op pad gaan. Ook aan fietsroutes niet te kort. Hier kun je gaan voor korte routes, vlakke wegen of je gaat voor een sportieve bergrit met afdalingen. Onderweg kom je altijd wel een cafeetje tegen waar je weer even kunt bijtanken. 

Golfen

In Kaprun ligt een fantastisch mooi aangelegde golfbaan, midden tussen de alpentoppen. Je vind hier 36 holes op twee banen. Deze golfbaan is beschikbaar voor de beginnende als de professionele golfer. De baan is van april tot en met november geopend. 

Stuwmeren

Er zijn verschillende rondleidingen beschikbaar om de indrukwekkende stuwmeren te bekijken. Deze stuwmeren bevinden zich op een hoogte van circa 2000 meter. Een shuttle bus brengt je naar de juiste plaats. We raden aan zulke rondleidingen snel te boeken, want vol=vol. 

Vakantiehuis in Kaprun

In Kaprun kun je terecht in de typische Oostenrijkse hotels. Daarnaast kun je zelf een appartement in Kaprun kopen of huren.