Makelaar meijer

Wat is stucwerk en welke kleur is handig?

Geplaatst op

Als het aankomt op het kiezen van een kleur voor een stucadoors huis worden drie mengsels van composiet leisteen vaak gekozen door huiseigenaren: Canyon, Brownstone en Sonora.

Zodra die beslissing is genomen, richten de meeste huiseigenaren hun aandacht op het selecteren van de hoofdkleur voor hun huis.

Tan is een traditionele kleur die goed werkt op stucwerk. Onze aanbeveling is om een beetje lichter te gaan in plaats van donkerder bij het selecteren van een mooie neutrale tan. 

Wordt geel vaak gekozen? 

Geel is een andere kleur die vaak wordt gebruikt op stucwerk. Het vinden van de perfecte geel- of goudkleur kan een beetje lastig zijn, dus neem de tijd en test altijd een groot stuk uit voordat je de schilders de go geeft. Geel breidt zich visueel zeer snel uit als je van de kleur die er precies goed uitzag op een klein proefstaaltje naar een grote muur aan de buitenkant van je huis gaat. Plotseling kan je kleur veel te vet of te fel lijken. Zoek naar een afgezwakt goudgeel of tarwegeel in plaats van een echt geel. Een die we mooi vinden is PPG Pittsburgh Paints Turning Oakleaf.

Wit misschien? 

Wit is de kleur voor stucwerk. Sherwin-Williams Alabaster of Benjamin Moore Simply White zijn populaire keuzes. Kijk goed naar het wit dat je kiest door het te vergelijken met andere witte verf. Dit zal je helpen om echt te zien de kleur en de ondertoon. Sommige witten zijn helder en duidelijk, andere zijn wat grijzer en weer andere zijn een beetje roze of blauw of geel, enz.

De meeste huiseigenaren geven de voorkeur aan een echt wit of een wit dat een beetje geel is. Een wit dat enigszins vergrijsd is, is een ander soort wit dat goed werkt. Kies geen wit dat een roze of blauwe ondertoon heeft als je het vergelijkt met andere witten. De reden dat dit belangrijk is bij stucwerk, is dat de structuur van het stucwerk de neiging heeft om subtiele ondertonen van de kleur die je kiest te laten opvallen naarmate het licht van de dag verandert. 

Veel succes met het zoeken van je ideale kleur voor je stuc design.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden