Er zijn verschillende soorten makelaars die je in de hand kunt nemen. Zoveel dat je je misschien inmiddels afvraagt wat voor soort makelaar je eigenlijk moet hebben voor je project.  Om je wat beter op weg te kunnen helpen, staan in deze blog wat de diverse soorten makelaars zijn die je in zou kunnen schakelen. 

Aankoopmakelaar

Een aankoopmakelaar is een makelaar die je inschakelt op het moment dat je op zoek bent naar een nieuwe woning. Een aankoopmakelaar helpt je om op basis van je eerder afgesproken criteria, een lijst met geschikte woningen op de stellen. Daarna zal de aankoopmakelaar je ook nog begeleiden bij de bezichtigingen en het gehele aankoopproces. Het in de hand nemen van een aankoopmakelaar is vooral erg prettig voor mensen die voor het eerst een woning kopen. Het kan ook een goede uitkomst zijn voor mensen die relatief weinig tijd hebben. In dat geval kan een aankoopmakelaar een heleboel werk uit handen nemen. 

Verkoopmakelaar

Een verkoopmakelaar is eigenlijk het tegenovergestelde van een aankoopmakelaar. Een verkoopmakelaar schakel je namelijk in op het moment dat je je huidige woning wil gaan verkopen. Ook hierbij komen namelijk heel erg veel verschillende administratieve en organisatorische zaken om de hoek kijken. Het is namelijk de bedoeling dat je biedingen en verzoeken tot bezichtigingen beantwoord, ervoor zorgt dat de woning er representatief en schoon uitziet, en dat je bezichtigingen begeleid. Daarnaast moet een  verkoopmakelaar er ook voor zorgen dat alle informatie over de woning beschikbaar is voor de potentiële koper. 

Verhuurmakelaar

Naast het in de hand nemen van een makelaar voor de aankoop of de verkoop van een woning, Is het ook mogelijk om een verhuurmakelaar in de hand te nemen. Zoals de naam al een beetje verklapt, is een verkoopmakelaar vooral gespecialiseerd in het vinden van geschikte huurders voor een pand wat je wil gaan verhuren. Het kan soms namelijk best lastig zijn om juiste huurders te vinden, bepaalde conflicten in discussies op te kunnen lossen en een juridisch waterdicht huurovereenkomst op te kunnen stellen. Met al deze zaken kan een verhuurmakelaar je bij helpen. 

Ben je op zoek naar een goede verhuurmakelaar? Dan adviseren wij jou deze verhuurmakelaar in Amsterdam.