De lente is inmiddels in volle gang en met het goede weer is het tijd voor de grote schoonmaak van het huis, zowel binnen als buiten. Hoewel er genoeg tips zijn voor het schoonmaken én houden van de binnenkant van je woning, wordt de buitenkant nog wel eens vergeten (buiten het lappen van de ramen om). In deze blog gaan we dieper in op een gevel laten impregneren. Dit doe je na het grondig reinigen van je gevel om deze onder andere te beschermen tegen vuil. Er zitten nog meer voordelen aan het impregneren van een gevel. 

Betere bescherming tegen vocht

Als je je gevel laat impregneren met een speciale coating is het voornaamste voordeel dat de gevel waterafstotend wordt. Daarbij kan vocht niet naar binnen dringen en is de gevel ook beschermd tegen schade als gevolg van vorst. Bijkomend voordeel is dat vocht dat binnenin de woning ontstaat nog wel naar buiten kan. Zo minimaliseer je dus de kant op vocht in de muren en verleng je de levensduur van je muren. 

Betere bescherming tegen vuil

Naast het feit dat een gevel impregneren de gevel waterafstotend maakt, zorgt het ook dat de gevel minder gevoelig is voor de aanhechting van vuil en de ontwikkeling van algen, mos en schimmels. Door de impregnatie wordt je gevel dus minder snel vies én aangetast. Je gevel behoudt daardoor langer de uitstraling en zal minder snel gaan scheuren of andere gebreken gaan tonen. Dit is ideaal als je een wat ouder pand bezit, met veel detail in de gevel, wat het duur maakt om deze te repareren mocht er onverhoopt toch schade ontstaan.

Overige voordelen van je gevel impregneren

Hoewel de belangrijkste voordelen voor je gevel impregneren uiteraard met de uitstraling en onderhoudsvriendelijkheid van je woning te maken hebben, zitten er nog meer voordelen aan! Afhankelijk van het impregneermiddel verbeter je de isolatie van je woning, zeker als er al scheuren in de gevel zaten. Daarnaast werkt het middel brandvertragend. Dus in geval van brand geeft het je meer tijd om de woning te verlaten en slaat de brand minder snel over.