Makelaar meijer

Wat zijn de voordelen van keramisch parket?

Geplaatst op

De vloer is een belangrijk onderdeel van de inrichting van je woning. Naast het feit dat het een belangrijke functie heeft en ieder materiaal verschillende eigenschappen heeft, is de vloer sfeerbepalend voor de ruimte. Veel mensen vinden een echte houten vloer prachtig staan, maar vinden de kosten te hoog en het benodigde onderhoud te veel. Voor hen is keramisch parket de ideale uitkomst. Wat hier precies de voordelen van zijn hebben we verder uitgewerkt in deze blog.

Keramisch parket gaat jaren mee

Zoals de naam al doet vermoeden bestaat een keramische parketvloer uit tegels. Een tegel is al jaren een van de duurzaamste oplossingen op de markt. Als het goed is gelegd en het onderhoud wordt goed uitgevoerd kan een tegel tientallen jaren mee, zonder de originele uitstraling te verliezen. Dit is een groot verschil met een echte parketvloer. Zelfs met goed onderhoud komen er krassen op het hout en wordt het na verloop van tijd dof.

Ruime keuze in design

Een ander groot voordeel van keramisch parket is de ruime keuze aan beschikbare designs. Zo is het mogelijk om tegels in de stijl van normaal strokenparket aan te schaffen, maar ook van een complexer visgraatpatroon en nog tientallen andere stijlen. Uiteraard zijn de stijlen ook beschikbaar in tientallen kleuren. Het is soms zelfs mogelijk om een bepaalde ‘verouderde’ stijl te creëren. Denk bijvoorbeeld aan planken die eruit zien alsof de zon er al een aantal jaar op heeft gestaan.

Overal te plaatsen

Met een echte parketvloer is niet iedere locatie in je woning geschikt. Zo is het niet handig om een houten vloer te plaatsen in vochtrijke ruimtes, zoals een badkamer, keuken of kelder. Keramisch parket daarentegen is van nature bestand tegen vocht, zolang het goed gelegd is. Je kunt de tegels dus zonder problemen in de badkamer leggen als je dat mooi vindt. Als je ervoor kiest om een groot deel van je woning een houtlook te geven, is het wel aan te raden om alles in één keer te plaatsen. Het is mogelijk dat er lichte kleurverschillen ontstaan bij meerdere productieseries.

Onderhoudsvriendelijk

Vloertegels zijn een van de meest onderhoudsvriendelijke vloerbedekkingen op de markt. Zo zijn tegels krasbestendig, vochtwerend, ze zetten niet uit bij temperatuurverschillen en ze zijn eenvoudig schoon te maken. Let wel op dat je bij het schoonmaken geen bijtende schoonmaakmiddelen gebruikt. Dit kan de beschermende lagen aantasten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden