Makelaar meijer

Wat zijn redenen om je dak te renoveren?

Geplaatst op

Als je een huis wilt gaan renoveren is een van de belangrijkste onderdelen het dak boven je hoofd. Het dak bestrijkt een groot oppervlak, is de eerste bescherming tegen regen en een fantastische plek om een goede isolatie aan te brengen. In deze blog kijken we naar een aantal redenen om je dak te renoveren.

Je dak ziet er verouderd of ouderwets uit

Misschien zijn de kleuren van je dakbedekking aan het vervagen of is de algemene stijl van het dak intussen ouderwets. Soms is het grondig reinigen van je dak al voldoende om het een nieuwe uitstraling te geven. Bij andere gevallen, zoals roest is het verstandig om een nieuwe laag verf of een nieuwe dakbedekking aan te brengen.

Je dak moet (te) vaak gereinigd worden

Ieder dak heeft regelmatig onderhoud nodig om de levensduur te verlengen en de uitstraling te behouden. We raden aan dat je je dak minstens twee keer per jaar naloopt op vuil en beschadigingen. Als je merkt dat je je dak vaker moet schoonmaken is het wellicht tijd om voor een andere dakbedekking te kiezen. Neem voor advies altijd contact op met een ervaren dakdekker. Neem bijvoorbeeld Dakgroep Zuid: een dakdekker in Rosmalen met meerdere vestigingen in het zuiden van het land. Zij kunnen precies aangeven wat de gebreken zijn en welke verbeteringen er mogelijk zijn om je dak weer perfect te maken voor de komende jaren.

Je dak lekt of er ontstaan vochtplekken

Waterschade aan binnenmuren en de structuur onder het dak is een sterke indicatie dat er direct reparaties nodig zijn aan het dak of dat het waterafvoersysteem van je huis niet meer goed werkt. De reden achter dergelijke problemen is meestal eenvoudig te achterhalen. Kijk bijvoorbeeld naar beschadigde of ontbrekende panelen en schroeven. We raden ook aan om na iedere keer dat er extreme weersomstandigheden geweest zijn om de belangrijkste punten van je dak even na te lopen op schade. Daarnaast is het goed om te onderzoeken of de structuur van je dak voldoende ventileert. Een slechte circulatie gecombineerd met vocht kan voor schimmelproblemen zorgen.

Je dak heeft nog geen goede isolatie

Goede isolatie is essentieel in huis en je dak is een goede plek waar veel winst te behalen valt. Met een goede isolatie is het lekker warm in de winter en koel in de zomer, zonder dat je de verwarming of airco hoog hoeft te zetten. Dit scheelt dus in de energiekosten!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden