Makelaar meijer

Welke koelkast past het beste in mijn keuken?

Geplaatst op

Het lijkt vanzelfsprekend dat een koelkast thuis hoort in de keuken. Maar bij het aanschaffen van een nieuwe koelkast, welke type kies je dan? Dat is iets waar je in eerste instantie niet vaak over na hebt gedacht. Er zijn namelijk heel veel verschillende soorten koelkasten beschikbaar. Je kunt het hebben over groottes en energielabels, maar ook over types. Ken jij bijvoorbeeld al de amerikaanse koelkast? Lees meer over bestaande type koelasten en ontdek welke het beste past in jouw keuken.

Tafelmodel koelkast

Wanneer je beschikt over een wat kleinere woning zoals een studentappartementje of een vakantiehuisje dan kom je veelvoudig de tafelmodel koelkast tegen. Deze is klein van formaat en functioneel voor een kleine huishouden. Desondanks het kleine formaat heb je nog wel de beschikking over een vriesvakje waar in je vleeswaren in kan laten vriezen. Deze koelkast is multifunctioneel aangezien het een kast is waar je bijvoorbeeld weer spullen op kan zetten, zoals een gasfornuis of andere kookapparatuur.

Dubbel deurs koelkast

Deze koelkast is perfect om een gehele week aan boodschappen in kwijt te kunnen. Met een extra deur is er ook extra ruimte voor je boodschappen. Je beschikt over meerdere koelgedeeltes waaronder lades voor bijvoorbeeld je groentes. Daarnaast beschik je bovenin nog over een vriesvak waar je jouw vleeswaren voor deze week in kunt plaatsen.

Koel vriescombinatie koelkast

Een ware klassieke koelkast in een Nederlandse huishouden is de koel en vries combinatie koelkast. Deze kast bestaat bovenin uit een koel gedeelte en onderaan uit een vries gedeelte. Je hebt op deze manier twee makkelijk benaderbare koelkast ruimtes boven op elkaar gestapeld.

Inbouwkoelkast

Wanneer je veel bezig bent met je interieur en styling, dan zul je eerder de keuze maken voor een inbouwkoelkast. Deze is vaak onderdeel van een gehele keuken. De naam zegt het al en is dus een koelkast dat vast ingebouwd is in de keuken. Wanneer je deze wilt vervangen kun je het beste kijken naar een nieuwe inbouwkoelkast van hetzelfde formaat.

Amerikaanse koelkast

Wanneer je het hebt over een moderne en luxe koelkast, dan heb je het over een Amerikaanse koelkast. Deze kasten staan bekend om dubbele deuren en de diverse technologische handigheidjes. Zo is er een ingebouwde computer die ijsblokjes voor je kan maken. Een optie om een foto te maken van de inhoud van de koelkast en deze te verzenden naar je telefoon. Zo kun je altijd via je smartphone kijken wat je nog nodig hebt. Een ongekende luxe dus!

Nu je kennis hebt gemaakt met diverse soorten koelkasten kun je een keuze gaan maken. Welke past het beste in jouw keuken? Naast de verschillende beschikbare soorten koelkasten kun je ook letten op energiegebruik. Je zult merken dat een goedkopere koelkast met een hogere energieconsumptie op de lange termijn ook duurder uit zal zijn in de energierekening. Let hier dus goed op voordat je kiest voor een goedkopere variant!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden