Makelaar meijer

Tips voor een modern tuin design?

Geplaatst op

Om de zoveel tijd is het weer de hoogste tijd om je tuin een nieuwe look te geven, dat kan met een modern design. In deze blog willen we je graag tips geven, hoe je op een creatieve manier je tuin een update kan geven. Hartstikke leuk en leerzaam. Kijk vooral met ons mee naar de verschillende tips die we geven. Doe er je voordeel mee en veel plezier met het lezen!

Kies je stijl

Voor je begint met je tuin een nieuwe look te geven, is het belangrijk om je stijl te kiezen, want zonder stijl of concept wordt het een beetje in het donker tasten. We zijn een aantal stijlen die populair zijn:

  • Minimalistische
  • Moderne
  • Mediterrane

In de minimalistische stijl gaat het erom om zo weinig mogelijk te doen, maar juist wel te kiezen voor sterke vormen die iets te zeggen hebben. Een minimalistische stijl heeft een eenvoudige ontwerptrant en laat niet veel franje zien. Op die manier straalt er een bepaalde rust uit deze moderne stijl. Daarbinnen zien we vaak antraciet en strakke vormen. Beton is in de bovengenoemde stijlen een belangrijk materiaal, omdat het basic oogt en essentialistische vorm heeft. Beton is rauw en recht voor de raap. Tot slot hebben we de mediterraanse stijl, hierin vinden we vele natuurlijke materialen, zoals natuursteen en hout. Ook mediterraanse bomen en planten doen het goed in zo’n tuin. Wil je het gevoel hebben dat je in eigen land op vakantie bent, gewoon lekker in je eigen tuin? Dan is de mediterrane stijl erg populair en leuk, bijvoorbeeld een terras of een veranda zijn ideale elementen voor in de mediterraanse tuin.

Gazon of bakken

Wil je een gazon of wil je plantenbakken? Veel mensen moeten deze keuze maken. Een gazon is erg leuk, maar het is nogal bewerkelijk. Plantenbakken zijn wat eenvoudiger te onderhouden. Betonranden zijn ook een optie om tuindelen af te scheiden van het terras. Er zijn verschillende opties mogelijk om een natuurlijke look te creëren in je tuin. 

Conclusie

Voordat je planten, bomen en struiken gaat uitkiezen, is het belangrijk om eerst een stijl uit te zoeken. Je hebt keuze uit de moderne stijl. Laat als je er niet uitkomt een interieurexpert of tuinarchitect kijken naar hoe je tuin ingericht kan worden. Hartstikke leuk en leerzaam. Op deze manier komt je plan echt van de grond en zijn de resultaten top van de top. We hopen dat je vaker een blog van ons gaat lezen om steeds geïnspireerd te worden. Veel plezier en succes met het inrichten van je nieuwe tuin.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden