Makelaar meijer

Zes tips voor een soepelere verhuizing

Geplaatst op

Verhuizen naar een nieuwe woning is een spannende, maar ook een drukke tijd. Je moet je hele bestaande interieur van je oude woning naar je nieuwe zien te krijgen. Dat betekent heel wat uren steken in het uitzoeken van spullen die je eigenlijk niet meer hoeft te hebben, zaken die echt mee moeten en bedenken hoe je alles precies gaat inpakken en vervoeren. We hebben een aantal  tips voor je op een rijtje gezet die het vervoeren makkelijker moeten maken.

1.     Schakel een verhuisbedrijf in

Professionals inschakelen is de eerste tip die we je willen meegeven en niet alleen omdat het een voorwaarde is voor de andere tips. Als je een groot aantal meubels hebt of er zitten grote en zware meubels tussen is het verstandig om een gespecialiseerd verhuisbedrijf zoals JL verhuizingen in te schakelen die het zware werk doen. Zij hebben de kennis, ervaring en middelen om te zorgen dat het interieur zonder schade op de nieuwe locatie terechtkomt.

2.     Als eerste eruit moet als laatste erin

Het spreek misschien voor zich, maar zorg dat de zaken die als eerste uitgeladen moeten worden op locatie pas als laatste in de verhuiswagen worden geladen. Als je gebruik maakt van een professioneel verhuisbedrijf is het belangrijk om op de dozen of meubels aan te geven wat de volgorde van laden is. Zo voorkom je bij aankomst dat je moet gaan zoeken naar de belangrijkste spullen.

3.     Pak niets in op de dag van verhuizing

Om te zorgen dat de verhuizers direct aan werk kunnen is het belangrijk om alle dozen een dag van tevoren al gepakt en gelabeld klaar te zetten. Als ze ’s ochtends op de stoep staan willen ze meteen aan de slag en niet hoeven wachten.

4.     Hou de belangrijkste spullen zelf bij

Belangrijke spullen zoals cash geld, sieraden en medicijnen kun je het beste altijd zelf bijhouden. Als je een flinke afstand moet overbruggen kan het zijn dat je deze nodig hebt en er 100% zeker van wilt zijn dat ze goed aankomen. Dit is uiteraard ook prettig voor de verhuizers.

5.     Spreek alle details vooraf af

Zoals eerder gezegd is het voor iedereen prettig als de verhuizing zo soepel mogelijk verloopt. Spreek daarom vooraf met de verhuizers af waar ze het beste kunnen parkeren, of er speciale factoren zijn waar ze rekening mee moeten houden enzovoorts. Denk bijvoorbeeld aan lastig te bereiken voordeur in een appartementencomplex of bijzonder grote meubels.

6.     Prepareer de meubels

Het is wellicht overbodig om te noemen, maar als je zelf voorzorgsmaatregelen kunt nemen om de meubels makkelijk te vervoeren is dit erg aan te raden. Haal bijvoorbeeld alle kasten leeg en haal alvast zaken als bedframes uit elkaar. Pak breekbare spullen goed in en geef ook op de doos aan dat het breekbaar is. Dit voorkomt problemen tijdens te verhuizing.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden