Ben je van plan om binnenkort naar het buitenland te gaan verhuizen? Dat zal vragen om een uitgebreide planning. We hebben de belangrijkste informatie op een rijtje gezet waar je op moet letten bij een verhuizing naar het buitenland. Met onze tips kan je het beste voorbereiden en zul je straks niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Lees snel verder met welke zaken je rekening mee moet houden.

Vervoerder regelen

De spullen moeten uiteraard van A naar B worden getransporteerd. Hoe realiseer je dit? Menig verhuisbedrijven zijn bereid om je hierbij te helpen. Het is hierbij aan te raden om het advies van de verhuispartijen op te volgen. Ervaring kan hierbij een belangrijke rol spelen. Ga met een partij in zee die al eerder een verhuizing naar land van bestemming heeft gerealiseerd. Bij elk land kunnen namelijk weer regels zijn die een transportatie van je goederen kan tegenhouden. Op basis van een ervaren verhuispartij weet je ook gelijk met welke juridische zaken je rekening moet houden.

Transporteren van je goederen

Met een verhuispartij kun je gaan inventariseren op welke manier je de goederen wilt vervoeren en wat je hiervoor precies nodig hebt. Op basis van de laadruimte kun je kiezen of je bijvoorbeeld meerdere containers nodig hebt of dat je simpelweg genoeg hebt aan een enkele vrachtwagen. Daarnaast raden we aan om goed na te denken over de bescherming van je spullen. Laat de goederen vervoeren via stevige houten pallets van Hoekman Houtindustrie. Ga in gesprek om erachter te komen welke pallet het beste past bij het vervoeren van jouw inboedel.

Wetgeving en regelementen

Het is aangeraden om ver van tevoren te verdiepen in de wetgeving en regelementen betreft het transporteren van goederen in Nederland en het land van bestemming. Er zijn diverse documenten en papieren die je moet regelen, zoals afspraken met makelaars en overheid. Welke dit zijn, is afhankelijk waar je precies naar toe wilt gaan verhuizen. Laat je hierover goed informeren door de makelaar. Ze kunnen je vaak haarfijn uitleggen waar je rekening mee moet houden tijdens je verhuizing. Daarnaast speelt de reden van verhuizing ook een belangrijke rol. Zo gelden er meestal andere regels voor zakelijke verhuizingen. Laat je dus hierover goed informeren.